Een van de vernieuwde elfen van 'Droomvlucht' in Efteling. Foto Facebook

Een van de vernieuwde elfen van 'Droomvlucht' in Efteling. Foto Facebook

Uncategorized

Migrantenkamp in Parijs ontruimd

Niels Geerinck

De Franse autoriteiten hebben in het twaalfde arrondissement van de hoofdstad een migrantenkamp ontruimd. In het tentenkamp verbleven bijna 300 mensen.

Bijna 300 mensen werden aangespoord het kamp op de Boulevard de Bercy te verlaten, allen werden ze naar verschillende Parijse noodopvangcentra gebracht. Onder de migranten bevinden zich volgens de autoriteiten zo’n 149 familieleden, 87 zelfverklaarde minderjarigen en 40 volwassen alleenstaande mannen. Het gaat voornamelijk om mensen die afkomstig zijn uit Afrika.

Volgens de migratie-ngo Utopia56, die het kamp hielp opzetten, is er sprake van “hypocrisie” omwille van het tijdstip van de ontruiming. Morgen heeft in Parijs een telling van de daklozen plaats, om zo precies te kunnen berekenen hoeveel mensen er in de stad wonen. De ngo maakt zich sterk dat de opruiming bewust plaats heeft gevonden voor de telling, om deze te beïnvloeden.

De prefectuur van de Ile-de-France regio wou volgens het persagentschap AFP niet reageren op de opmerkingen rond de timing van de actie.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Niels Geerinck (1994) koestert een passie voor de binnen- en buitenlandse (geo)politiek. Zijn interessegebied richt zich in het bijzonder naar de politieke en culturele tendensen in de Hongaarse, Angelsaksische en Scandinavische sferen. Cultuur- en boekenliefhebber.

2 gedachten over “Migrantenkamp in Parijs ontruimd”

  1. Ze oppakken om ze een paar km verder los te laten , ,of elders op te vangen , is dure show en helpt geen moer . Het enige dat echt helpt , is de grenzen sluiten en een ernsige remigratiepolitiek voeren . Een bevel om het grondgebied te verlaten , liefst europees , moet gewoon afgedwongen worden . En diegenen die echt iets willen doen voor het lot van die ” asilbetruger ” , mogen altijd ter plaatse gaan helpen om daar een beter bestaan op te bouwen .

  2. Vooral dat laatste punt lijkt me nog het belangrijkste. Die NGO’s zijn de aantrekking voor vermeende asielzoekers en huichelaars. In wezen vormen die wereldverbeteraars en potentiële werklozen de grootste dreiging voor onze maatschappij. Ontbindt die, stop hun steun en ontzeg de kwaadwilligen hun burgerrechten. Ze zijn geen vertegenwoordigers van het volk en de zwijgende massa,!

Plaats een reactie

Delen