Van Ranst ridiculiseert hoorzittingen rond vaccinatieplicht: "We hebben in ons WhatsApp-groepje goed gelachen toen de namenlijst bekend werd"

Viroloog Marc Van Ranst. Photo News

Uncategorized

Minister De Sutter (Groen): “We zien kernuitstap niet als een trofee”

Anton Schelfaut

De kernuitstap is voor Groen geen trofee. Dat heeft minister van Ambtenarenzaken en vicepremier Petra De Sutter (Groen) zondagmiddag gezegd in de studio van VTM Nieuws. “We zien het als een stap in de richting van hernieuwbare energie”, klinkt het.

In de meest recente peiling van Het Laatste Nieuws haalt Groen slechts 8,4 procent. Het is daarmee de kleinste partij van Vlaanderen. Toch ziet De Sutter de kernuitstap niet als een levensnoodzakelijke trofee voor Groen. “Het gaat over een beleid voor de toekomst. We sluiten daarbij niets uit. Er is al beslist dat de oude kerncentrales dichtgaan. Dat is een verhaal van het verleden. We willen naar de toekomst kijken. Het zijn moeilijke tijden voor alle politieke partijen. We zullen onszelf wel terug heruitvinden.” 

De Sutter is er naar eigen zeggen 99 procent van overtuigd dat de kernuitstap wordt gerealiseerd. “Eind december hebben we in de regering beslist dat de kernuitstap wordt gerealiseerd”, argumenteert ze. “Niemand is natuurlijk 100 procent zeker dat dit zal lukken, maar ik ben er toch 99 procent van overtuigd.”

Nieuwe technologieën

Volgens de minister moet er ook naar nieuwe technologieën gekeken worden. “Er is een bespreking binnen de regering gevoerd over onderzoek naar kernreactoren. We gaan kijken welke technologie in de toekomst nodig is om duurzaam te zijn”, besluit ze. “Het huidige probleem van de afval en de veiligheid is iedereen wel bekend. Als we in de toekomst andere technologieën kunnen ontwikkelen, zeggen we daar geen ‘neen’ tegen. We moeten eerlijk zijn dat er momenteel geen enkel plan uitvoerbaar is, waarbij we ook de CO2-uitstoot doen dalen.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

18 gedachten over “Minister De Sutter (Groen): “We zien kernuitstap niet als een trofee””

  1. Binnen een paar dagen zou de regering over de kernuitstap een beslissing moeten nemen, maar mijn grote teen wijst mij erop dat ” de beslissing ” zal uitgesteld worden . Arme groenen de kiesdrempel komt met rasse schreden nader

  2. De ideologische kramp van Tinne, die van geen kerncentrales wil weten, gaat terug op een verhaal van giftige kippen. Na de dioxinecrisis in 1999 kwamen Agalev en Ecolo in de regering Verhofstadt I terecht, met de kernuitstap als pasmunt. Zonder twijfel wist Guy Verhofstadt toen al dat die kernuitstap een groene fata morgana was, maar dat waren zorgen voor later, zoals ook de gigantische staatsschuld die door de drie uitgaven van de Verhofstadtregering werden opgestapeld. Een nog gigantischer staatschuld staat ons nu ook te wachten, dankzij het herrijzen van een nieuwe Verhofstadt, genaamd Decroo. Dus hoog tijd om wakker te worden en de juiste maatregelen te nemen en onze kerncentrales te behouden waar mogelijk.

  3. Nog zo’n gek… Aangezien er geen enkel plan die co2 uitstoot doet dalen, gaan we meer produceren… Begrijpen wie begrijpen kan. 100% hernieuwbare energie bestaat niet, maar dat heb ik nog geen enkele groene horen zeggen…
    Al die politici denken echt dat de bevolking achterlijk is…

  4. Dit/het MINIster, M/V/X (in mijn ogen een man met een pruik) beweert dat er een probleem is met het huidig kernafval, welk probleem dan? Minder dan 1m² ingeglaasd per jaar en nog nooit problemen gehad. Drogreden maar hoeveel mensen sterven aan de vuile lucht in Antwerpen door de scheepvaart die gratis mogen vervuilen en de kleine man laten betalen, zelf gascentrales plaatsen en verder vervuilen, dat is de trofee van extreem links groen, jullie zijn verdomme de vervuilers die de energieprijzen uit de pan laat swingen alvorens de gascentrales zijn gebouwd, hebben die extreem linksen dan echt geen toekomstvisie?

  5. We zien waar hernieuwbare energie ons momenteel brengt. Geen zon en geen wind, dus nergens. Wat dat onderzoek betreft is 25 miljoen euro per jaar een belachelijk bedrag. De wet van 2003 verbiedt trouwens de bouw van nieuwe centrales,

  6. Alles in zijn context zien, als advocaat van de Gaslobby weet ze waar de steekpenningen te rapen zijn. Net als de rest van de bende PoliZiekers gaat ze rijkelijk beloond worden, dankzij haar onschendbaarheid kan ze toch niet afgestraft worden voor de vergassing van de planeet!

  7. Is er nu niemand die zich afvraagt hoe het mogelijk is dat de kleinste partij in Vlaanderen hun dwangneurose over het sluiten van de kerncentrales kan realiseren? Dankzij de prutspartij VLD die zich in Vivaldi linkser dan links opstelt en met alles akkoord gaat om toch maar hun premier uit de wind te houden. Zolang VLD niet tegen de kiesdrempel aan botst zullen die verder België blijven verwoesten! Daarvoor krijgt iedereen die in de weg loopt een mes in de rug. Vraag het maar aan hun Waalse “bondgenoot” Bouchez. De Vlaamse regering saboteren is daar ook een onderdeel van: zo kunnen ze van NVA, hun enige tegenstander met macht op het ogenblik, afgeraken. Somers is dat volop aan het bewerkstelligen. Het credo van VLD: alles voor de postjes.

  8. Nu het niet haalbaar lijkt om de kerncentrales te sluiten komt De Sutter verkondigen dat ze de kernuitstap niet als een trofee zien ??? Een definitieve sluiting zou voor Groen de grootste trofee geweest zijn die ze ooit konden behalen. Wat een gezeik van De Sutter. En de prijs voor de domste reactie gaat naar … Erika !

Plaats een reactie

Delen