Wordt u de valentijnsdate van Conner Rousseau?

Vooruit-voorzitter Conner Rousseau. Photo News

Binnenland politiek

Minister Van der Straeten (Groen) treedt op tegen misbruiken energieleveranciers

Belga Press Agency

Energieleveranciers die illegaal contracten wijzigen, bijvoorbeeld bij een verhuizing, worden gestraft. Dat zegt federaal minister van Energie Tinne Van der Straeten (Groen) in een interview in L’Echo, waarover ook De Tijd bericht.

“Ik heb de ombudsman voor energie donderdag ontmoet. Hij merkte op dat bepaalde energieleveranciers elke opportuniteit aangrijpen om de tarieven of het contract te wijzigen, ook op een illegale manier”, aldus de minister. Ze gaf het voorbeeld van een verhuizing, waarbij het contract normaal doorloopt. “Maar bepaalde leveranciers profiteren daarvan om het tarief van hun cliënt aan te passen.” Volgens Van der Straeten lijken leveranciers er alles aan te doen om af te geraken van vaste contracten en over te schakelen naar variabele.

De ombudsman weet om welke bedrijven het gaat, zegt de minister, die aankondigt volgende week contact met hen op te nemen. “Ik zal ze waarschuwen dat elke inbreuk onmiddellijk wordt doorgestuurd naar de economische inspectie. Er zijn regels die de consument beschermen. Die moeten worden gerespecteerd.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Om u snel de belangrijkste nieuwsfeiten aan te kunnen bieden, neemt PAL NWS dagelijks enkele artikels over van het persagentschap Belga.

9 gedachten over “Minister Van der Straeten (Groen) treedt op tegen misbruiken energieleveranciers”

  1. Totaal ongeloofwaardige politiekster, die met 10000 (Ecolo) voorkeurstemmen, dit land verder (en zeker Vlaanderen) gaat verarmen. Haar laatste visie (hln), verlagen van BTW op elektriciteit voor het promoten van elektrische wagens, maar niet op gas. Ze vergeet hierbij dat straks, als alle kerncentrales dicht zijn, diezelfde elektriciteit zal opgewekt worden met gascentrales. Idioter kan niet.

  2. Als Afrikaniste afgestudeerde gaat zij ons naar Afrikaanse toestanden brengen. Kerncentrales zijn nog niet gesloten en aardgasprijs swingt de pan uit, massale vervuiling op conto van ‘groen’ met miljardenboetes van de EU tot gevolg en we betalen dubbelle btw door extreem links. Eerst betaald men btw op gas om daar elektriciteit van te maken war er terug btw op eenzelfde energiebron word belast dus dubbelle btw gaan we betalen.

  3. En ik zou willen dat de ombudsman of een (oppositie)partij naar de Raad van State en/of Grondwettelijk Hof trekken om zich uit te spreken over de motivering waarom levensnoodzakelijke diensten als gas en elektriciteit worden belast met het luxe tarief van 21% BTW en de gelijkheid en proportionaliteit t.o.v. steenkool 12% en zelfs 0% op kerosine voor vliegtuigen te toetsen. Welke partij kaart dit aan en wint mijn stem, en wellicht die van vele duizenden anderen in 2024 ?
    Er zijn ook regels voor het opstellen van wetten, KB ’s en MB ‘s. Die moeten ook worden gerespecteerd, ook door Groen en Open VLD.

  4. Het echte misbruik is dat tinne van der straete, afgestudeerd als Afrikaniste, ons naar Afrikaanse toestanden zal brengen, CO2 vervuilingen met miljoenenboetes tot gevolg (betaald zij niet maar de burger) maar erger nog is de dubbelle BTW, eerst BTW op gas betalen om er elektriciteit van te maken en dan opnieuw BTW betalen op de elektriciteit. Link, linker, linkst, extreem linkst.

  5. Dat we energieleveranciers niet zomaar de contracten laten veranderen is niet meer dan normaal. Maar gaan we ook energieministers die mee aan de basis liggen van de hoge energie prijzen hard aanpakken? De kernuitstap van de regering Verhofstadt waarin ook de groenen zaten is een van de stmste dingen die de regering van toen gedaan heeft, ze heeft er nog andere begaan zoals het verkopen van belgische bedrijven aan Frankrijk maar dit terzaijde. De huide vivaldi groep is geen haar beter dan de regering Verhofstadt van toen en ook hier zijn de groenen weer aanwezig in de regering.Vander Straeten die bindingen had (heeft? ) met de gaz industrie is een groene extrimiste en een gevaar voor onze en dan vooral VLAAMSE industrie en welvaartstaat. Het is tijd dat zij zoals de energieleveranciers hard aangepakt wordt.

Plaats een reactie

Delen