Minister Vandenbroucke hekelt "leugens en onzin" op coronabetogingen: "Dat moet stoppen"

Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit). Photo News

Binnenland politiek

Minister Vandenbroucke hekelt “leugens en onzin” op coronabetogingen: “Dat moet stoppen”

Anton Schelfaut

Volgens minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) worden er te veel “leugens en onzin” verspreid op de coronabetogingen. Dat heeft hij gezegd in de studio van VTM Nieuws. “Men geeft een microfoon in de hand van eender wie, die eender welke leugen vertelt”, hekelt de minister. “Ik vind dat dat moet stoppen.”

Minister Vandenbroucke stelt de geweldplegingen, de vernielingen en “de leugens die worden verteld” op de coronabetogingen in Brussel aan de kaak. Ook betreurt hij de “onzin” die sommige betogers uitkramen, zoals de bewering dat de coronavaccins “dodelijk” zouden zijn. De vrijheid die de betogers bepleiten, is volgens Vandenbroucke niet mogelijk “als de ziekenhuizen volstromen en je niet in staat bent om de gezondheidszorg te organiseren”.

Betogers die vernielingen aanrichten, wil Vandenbroucke een plaatsverbod opleggen, zoals dat ook voor voetbalhooligans wordt gebruikt.

“Veilig versoepelen”

Vandenbroucke meent dat het merendeel van de bevolking op een veilige manier wil versoepelen. “Dat is ook de reden waarom we nu een stappenplan hebben afgesproken van veilige versoepelingen in de coronabarometer”, legt hij uit. De minister is hoopvol dat we naar code oranje zullen kunnen overschakelen, maar kan daar vooralsnog geen concrete datum op plakken. “Qua besmettingen zijn we wel een piek aan het naderen”, klink het.

Het Covid Safe Ticket (CST) wil Vandenbroucke dan weer achter de hand houden voor momenten waarop de besmettings- en ziekenhuiscijfers hoog zijn.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

14 gedachten over “Minister Vandenbroucke hekelt “leugens en onzin” op coronabetogingen: “Dat moet stoppen””

  1. VDB die een probleem heeft met ” leugens en onzin ” ? wat verkoopt hij dan zelf ? en welke bochten heeft zijn groot viroloog al gemaakt ? Of moeten de reeds slaafse joernalisten hem nu ook nog toelating vragen wie ze mogen intervieuwen ? En de geîntervieuwden eerst een fact check bij de diensten van VDB aanvragen voor ze iets mogen zeggen ? Hij kan beter met argumenten en feiten antwoorden op die zogenaamde ” onzin ” . Maar dat lukt niet zo goed .

  2. VDB verspreidt reeds maanden onzin. Als hij zo overtuigd is van zijn gelijk, what is the problem ? VDB is reeds decennia passé. Hij is incapabel als politicus tout court. En zeker als minister van volksgezondheid. Ze zouden een pasje, een barometer voor incapabele politici moeten invoeren. Dat zou nogal een klucht worden. VDB is de eerste die onder het mes moet. Zal vlotjes gaan, hoofdje is toch leeg.

  3. Hehe. Vandenbroucke voelt nattigheid. Binnenkort kan hij Justin Trudeau vervoegen “in hiding”, in afwachting van zijn proces.

  4. Iedereen krijgt te snel een microfoon onder de neus volgens hem. Zie in het parlement, alle leugenaars hebben een microfoon ter beschikking. Maar een oude ontdekte pyromaan mag zomaar alles begaan in dit apenland.

  5. Weekendkrant De Morgen.Vete tussen Lachaert en De Wever.Ik geloof niks meer van die schijnpolitiek.Achter de schermen zijn het de beste vriendjes.Wie gelooft die mensen nog? En dat zijn mijn woorden.Niet die van Kris Peeters!

  6. Het enige dat in België dringend moet stoppen is dat we bestuurd worden door een bende niet verkozen dictatoriale imbecielen die hun macht misbruiken om de burgers hun vrijheden en verworven rechten ontzeggen onder het mom van “Coronabestrijding”. En VDB is ook niet van zijn eerste leugen gestorven, zelfs niet van zijn honderdste! Walgelijk om te zien hoe hij mensen die niet zijn gedachtengang volgen wegzet als idioten en criminelen. Vorige week hebben 30 000 mensen betoogd TEGEN zijn dictatoriale idiote beslissingen. Meer dan het aantal die VOOR hem gestemd hebben. WANT HOEVEEL WAREN ER DAT? JUIST JA, 0,0000000!

  7. Kijk, zie, voor die geldverbrander heb ik nu echt eens weinig respect. Geen enkele Belgische onderdaan heeft voor hem gestemd en hij kraamt dergelijke gebiedende wartaal uit zonder enige wetenschappelijke of factuele ondersteuning. Alleen maar in België is zoiets mogelijk en dat noemt: Vivaldi!

Plaats een reactie

Delen