Actrice Rachel Zegler nabij een reclamebord met een afbeelding van de originele prinses. Foto X

Actrice Rachel Zegler nabij een reclamebord met een afbeelding van de originele prinses. Foto X

Cultuuroorlog

Minnie Mouse krijgt make-over: Jurk met rode stippen maakt plaats voor blauw mantelpak

Simon Segers

Minnie Mousse, het bekende tekenfilmfiguurtje van Disney, krijgt tijdelijk een nieuwe outfit ter ere van het 30-jarige bestaan van Disneyland Parijs. De verantwoordelijke ontwerpster hoopt dat het personage hiermee “een symbool van vooruitgang voor een nieuwe generatie kan zijn”.

Het liefje van Mickey zal tijdelijk haar iconische jurk met rode stippen inruilen voor een donkerblauw mantelpak met donkere stippen. Het strikje in haar haren blijft echter wel behouden. De nieuwe verschijning is een creatie van ontwerpster Stella McCartney, een Londense ontwerpster die zich inzet voor dierenrechten. Zij is sterk gekant tegen het gebruik van bont en leder.

Hillary Clinton

De aangepaste Minnie zal voor het eerst te zien zijn in maart, ter ere van Women’s History Month, een fenomeen uit de Angelsaksische sfeer waar vrouwelijke, historische bijdragen worden uitgelicht. “Deze nieuwe invulling van haar typerende stippen maakt Minnie Mouse een symbool van vooruitgang voor een nieuwe generatie” , duidde McCartney. Op Fox News werd de nieuwe outfit al vergeleken met het voorkomen van de voormalige Amerikaanse presidentskandidate Hillary Clinton.

Vorige week maakte ook Mars Incorporated bekend dat de vrouwelijk M&Ms-personages aangepast worden, onder andere door door de hakken te vervangen door sneakers.

https://redactie.palnws.be/2022/01/mms-maakt-personages-meer-inclusief/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

6 gedachten over “Minnie Mouse krijgt make-over: Jurk met rode stippen maakt plaats voor blauw mantelpak”

  1. En Suske en Wiske dan? Heb ooit gelezen dat ze van Willy Vandersteen tien jaar moesten blijven. Zijn nakomelingen hebben daar vierkant hun voeten aan geveegd, zoals altijd en overal de reden, geld. Volgens mij verkeerd gegokt, ken geen enkel kind die Suske en Wiske nog leest, ook al jaren niet grappig meer en al woke van voordat dat woord gebruikt werd.

Plaats een reactie

Delen