Commissie van Wijzen wil lerarenberoep fors hervormen: 38 urenweek en toelage voor lesgevers in probleemscholen

Dirk Van Damme. Photonews

Cultuuroorlog

M&Ms maakt personages “meer inclusief”

Simon Segers

Mars Incorporated, het Amerikaanse snoepbedrijf dat de bekende M&Ms produceert, heeft de personages van hun reclamecampagnes van een lichte make-over voorzien. Dit initiatief maakt naar eigen zeggen deel uit van een “wereldwijd engagement om een wereld te creëren waarin iedereen zich thuis voelt”.

De reclamespots van M&Ms bevatten zes personages, 2 vrouwelijke en 4 mannelijke. Het bedrijf heeft nu enkele veranderingen doorgevoerd om deze “meer representatief te maken voor het profiel van de hedendaagse consument” en “de meer dynamische, progressieve wereld waarin we leven”.

Laarzen en naaldhakken

Concreet zijn de excentrieke persoonlijkheden van de personages teruggeschroefd “om nadruk te leggen op het belang van zelfexpressie en de kracht van gemeenschap aan de hand van vertelkunst”. Het schoeisel van onder andere de twee vrouwelijke personages is ook veranderd. De groene M&M draagt niet langer laarzen, maar sneakers. De naaldhakken van de bruine M&M zijn nu een meer subtiele hak geworden.

Anton Vincent, de CEO van de Noord-Amerikaanse afdeling van Mars Incorporated, merkte ook op dat er meer mannelijke dan vrouwelijke personages zijn. De toevoeging van nieuwe kleuren aan de mix leek echter niet de beste oplossing, dus zal het bedrijf in de toekomst het groene en bruine personage een meer prominente plaats geven in de reclamecampagnes.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

5 gedachten over “M&Ms maakt personages “meer inclusief””

Plaats een reactie

Delen