OPINIE. "N-VA, Open Vld en cd&v zijn opvallend mild voor Vooruit en PS"

Conner Rousseau in café 't Hemelrijk. Photo News

Binnenland politiek

MR-voorzitter Bouchez is naamswijziging partij genegen

Belga Press Agency

MR-voorzitter George-Louis Bouchez wil de naam van zijn partij bespreken. Dat zegt hij zaterdag in een interview aan Sudinfo. Bouchez, die de voorbije weken heel wat kritiek kreeg te slikken omdat hij voor een iets rechtsere koers zou hebben gekozen, gaat er prat op “een liberaal te zijn, want liberalisme is intrinsiek sociaal”.

“Dit is misschien wel de eerste keer sinds lang dat iemand de middenklasse zo hevig verdedigt, want tot hiertoe hebben we eigenlijk luidruchtige minderheden oververtegenwoordigd en zijn we de grote massa die de middenklasse is, vergeten”, aldus de voorzitter van de Franstalige liberalen.

Volgens Bouchez ligt, om de identiteit van de partij te doen evolueren, een naamswijziging van de MR zeker op tafel. “Ik vind dat de naam van een politieke partij de waarden van die partij moet uitdragen, maar het zijn de militanten die de knoop zullen moeten doorhakken”, besluit hij.

https://redactie.palnws.be/2022/01/van-quickenborne-haalt-uit-naar-bouchez-ik-zie-hem-meer-als-een-conservatief-dan-als-een-liberaal/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Om u snel de belangrijkste nieuwsfeiten aan te kunnen bieden, neemt PAL NWS dagelijks enkele artikels over van het persagentschap Belga.

4 gedachten over “MR-voorzitter Bouchez is naamswijziging partij genegen”

  1. Wees maar zeker dat Open VLD en MR al gedacht hebben om één partij te worden, voor alle gewesten, zowel de Federale, de Vlaamse, de Brusselse en de Waalse regeringen, nu de verdeeldheid goed in deze beide partijen zit die zowel links als rechts vertegenwoordigen.

  2. Bouchez wil terug naar het unitaire België van de jaren ’60. Met één parlement en terug een BRT met Nederlandstalige en Franstalige uitzendingen. Volslagen absurd waarbij de afkorting MR kan behouden worden. Mouvement Réactionnaire.

Plaats een reactie

Delen