Bart De Wever (Photonews)

Bart De Wever (Photonews)

Uncategorized

N-VA wil dat CST afgeschaft wordt na omikrongolf

Belga Press Agency

N-VA-voorzitter Bart De Wever hoopt dat na de omikrongolf het Covid Safe Ticket (CST) kan worden afgevoerd. Wat de vaccinatie tegen het coronavirus betreft, ziet De Wever de feiten niet in de richting van een verplichting gaan, al benadrukt hij wel dat de vaccinatie op zich verdedigd moet blijven worden. Dat verduidelijkt de N-VA-voorzitter maandag in een mededeling  via de sociale media.

N-VA is al langer een koele minnaar van het CST als middel om de circulatie van het coronavirus te beperken, bijvoorbeeld als voorwaarde om toegang te krijgen tot de horeca of bepaalde evenementen. De Wever zelf had het toen ook al over een “vals gevoel van veiligheid”. Het enige potentieel valabel argument is voor hem wel dat het mensen kan aanzetten zich te laten vaccineren.

Daarom leeft het besef binnen zijn partij dat een afschaffing te midden van een besmettingsgolf en een campagne rond een boosterprik niet vanzelfsprekend is. “We hopen dat na de omikrongolf de geesten wél rijp zullen zijn om het CST af te voeren. Zeker in regio’s met een hoge vaccinatiegraad is het nut immers bijzonder gering”, luidt het. Wel zal het CST internationaal nog een tijdje een realiteit blijven, dus zal het beschibaar moeten blijven om probleemloos te kunnen reizen.

Wat de verplichte vaccinatie betreft, wil N-VA het debat met open geest aangaan, met alle wetenschappelijke argumenten. “In dit land is vandaag slechts één vaccin verplicht: het poliovaccin. De lat ligt historisch dus zeer hoog alvorens een vaccinplicht wettelijk verankerd wordt”, luidt het.

Wel ziet De Wever het optimisme over het verloop van de pandemie toenemen bij de experten. “De hoop wordt nu zelfs openlijk uitgesproken dat we van een pandemische naar een endemische situatie evolueren. Als die hoop terecht blijkt, zal de aanpak van het coronavirus op termijn gaan lijken op de aanpak van de griep. Namelijk met een focus op het vaccineren van vooral kwetsbaren voor het winterseizoen. In die context lijkt de evidentie voorlopig dus niet in de richting te gaan van een verplichte vaccinatie”, aldus de partijvoorzitter.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Om u snel de belangrijkste nieuwsfeiten aan te kunnen bieden, neemt PAL NWS dagelijks enkele artikels over van het persagentschap Belga.

13 gedachten over “N-VA wil dat CST afgeschaft wordt na omikrongolf”

  1. In allereerste instantie moet de huidige expertengroep volledig vervangen worden door andere, echte wetenschappers. Zie wintermanifest voor beter covid-beleid. CST zal dan wel automatisch over boord gegooid worden.

  2. Ik hoop samen met De Wever dat dit CST onding zo rap mogelijk afgeschaft wordt . Zijn discours in verband met de vaccinatie is in ieder geval positiever en wijzer dan dat van Conner Rousseau. Het standpunt van deze laatste is eigenlijk gelijk aan dat van Macron: “J’ai très envie d’emmerder les non-vaccinés jusqu’au bout”. On mateke is een zielig manneke.

  3. Ik hoop samen met De Wever dat dit CST onding zo rap mogelijk afgeschaft wordt . Zijn discours in verband met de vaccinatie is in ieder geval positiever en wijzer dan dat van Conner Rousseau. Het standpunt van deze laatste is eigenlijk gelijk aan dat van Macron: “J’ai très envie d’emmerder les non-vaccinés jusqu’au bout”. Ons mateke is een zielig manneke.

  4. Het CST (Covid-Safe Ticket), de app op je smartphone, wordt sowieso afgeschaft. Ook de VLD pleit daar voor. Maar het addertje onder het gras is de invoering van een “Coronacertificaat” dat je enkel krijgt als je je twee shots (van de 4 door belgie goedgekeurde vaccins) + een “goede” straffe Pfizer booster hebt gekregen. Een negatieve PCR test of een verklaring van je dokter dat je Corona hebt doorgemaakt, telt dan niet meer. Daar hoor ik De Wever niks over zeggen.

  5. Alweer een standpunt dat gedeeld word met VB, perfecte match voor de Vlaamse! Gooi Bld eruit en ga voor gedoogsteun of deelname van het VB. Wachten tot volgende verkiezingen is echt niet nodig!

  6. In mijn hoedanigheid van CST-pas tegenstander, heb ik hem nochtans wel aangeschaft uit pragmatische redenen ; horeca bezoek, zonder immers geen “Bolleke” van ’t vat meer.

Plaats een reactie

Delen