Afbeelding illustratief - Afbeelding: Shutterstock

Afbeelding illustratief - Afbeelding: Shutterstock

Uncategorized

Nationale chef Zweedse politie duidt op verband tussen migratie en criminaliteit

Niels Geerinck

Het hoofd van de nationale Zweedse politie Anders Thornberg, geeft toe dat de migratie en gefaalde integratie leiden tot de voortslepende bendecriminaliteit. Hij vreest ook voor een tekort aan manschappen en de aantrekkelijkheid van het politieambt.

Zweden kampt al jaren met een stijging in erg zware criminaliteit, waarbij schietpartijen, executies en bomaanslagen schering en inslag zijn. Volgens Thornberg vormt de criminaliteit “één van de belangrijkste uitdagingen voor de Zweedse politie en de samenleving als geheel.” De afgelopen twee jaar lieten al ruim 100 mensen het leven bij schietpartijen.

De redenen voor de toegenomen criminaliteit zijn volgens hem erg uiteenlopend. “Het gaat om een aantal verschillende factoren. Zo is er een sterke toename van de vraag naar drugs en een versnelde digitalisering”, zo klinkt het. “Maar vooral de toegenomen migratie en het gebrek aan integratie werken het geweld stevig in de hand”, voegt Thornberg toe.

Nood aan maatregelen

Volgens de politiechef is er dringend nood aan enkele nieuwe maatregelen om op te kunnen treden tegen de steeds toenemende criminaliteit. Zo pleit hij voor een verhoging van de huidige strafmaat op georganiseerde misdaad en daarnaast moet het ook makkelijker worden om de geldstromen van de misdadigers te confisqueren. Tenslotte moet ook de samenwerking tussen de verschillende autoriteiten een pak beter, zo vindt hij.

De toegenomen criminaliteit en onveiligheid hebben ook een niet te onderschatten impact op het maatschappelijk weefsel. “Er zijn veel jonge jongens en meisjes die zich heel slecht voelen in ons land. Vorig jaar ging het op 24.000 ‘zelfmoordalarmen'”, zo duidt hij.

Politie tekort

Terwijl de criminaliteit toeneemt, neemt het aantal (nieuwe) agenten af. De Zweedse regering wil tegen 2025 ongeveer 10.000 extra krachten aanwerven. Thornberg toont zich eerder sceptisch tegenover het voorstel. “Er moeten 1.000 kandidaten per semester zijn, anders lukt het niet”, zegt hij.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Niels Geerinck (1994) koestert een passie voor de binnen- en buitenlandse (geo)politiek. Zijn interessegebied richt zich in het bijzonder naar de politieke en culturele tendensen in de Hongaarse, Angelsaksische en Scandinavische sferen. Cultuur- en boekenliefhebber.

13 gedachten over “Nationale chef Zweedse politie duidt op verband tussen migratie en criminaliteit”

  1. Zijn die verbanden hier ook al onderzocht ?
    Zo kunnen er nog een paar verbanden onderzocht worden vb : daling niveau onderwijs – stijging werkloosheid – stijging OCMW uitkeringen – stijging pensioenleeftijd – de integratie zoals die ons in de jaren 90 wijsgemaakt werd – …..

  2. Redelijk laat. Het Vlaams Blok deed die vaststelling het al eind vorige eeuw. Helaas predikte ze toen in de woestijn. En voor de gevoelige tenen onder ons niet alleen met de immigratie naar Europa. Massa immigratie/kolonisatie en criminaliteit is van alle tijden en universeel. Immigratie biedt voordeel als goedkope arbeidskrachten voor het patronaat. Wie niet wil werken vindt nog altijd soelaas bij het OCMW en niet ten laste van de sponsoren van de immigratie: het patronaat. Beter bekend als Multinationals en KMO’s. Ondertussen is immigratie geëvolueerd tot kiesvee voor partijen die het vertrouwen verkwanselen van de kiezers van eigen bodem.

  3. in bxl moet je al geen diploma meer hebben om politieagent te worden,vanuit de boom in een politiekostuum of van onder het schaap rondlopen met een pistool.De brousse geluiden zullen te horen zijn wanneer ze met elkaar willen communiceren,oew,oew,oew of vanop de minaret.

  4. Dergelijke uitspraken kunnen in dit land leiden tot zware straffen, een groepsverkrachting of plunderen is voor onze politiek benoemde rechters geen reden tot straffen, dergelijke uitspraken die de waarheid aan het licht brengen, kan hier wel degelijk aanleiding geven tot vervolging.

  5. Het paard van Troje werd door toedoen van Paula Dhondt en haar stjeven bende met in haar kielzog Patertje Johan Leman en alle andere zogenaamde wereldverbeteraars binnengebracht . De enige partij die zich daarbij verzette was het Vlaams Blok nu Vlaams Belang die tot op vandaag met zijn kiezers moet spitsroeden met ondere meer veroordelingen door inquisitietrechtbanken gefinancierd met belastingsgeld, broodroof,belaging enz.

  6. Het paard van Troje werd door toedoen van Paula Dhondt en haar stjeven bende met in haar kielzog Patertje Johan Leman en alle andere zogenaamde wereldverbeteraars binnengebracht . De enige partij die zich daarbij verzette was het Vlaams Blok nu Vlaams Belang die tot op vandaag met zijn kiezers moet spitsroeden met ondere meer veroordelingen door inquisitietrechtbanken gefinancierd met belastingsgeld, broodroof,belaging enz.

Plaats een reactie

Delen