Vera Bergkamp (D66) - Afbeelding: Photonews

Vera Bergkamp (D66) - Afbeelding: Photonews

Uncategorized

Nederlandse Kamervoorzitter: “Gênant dat formatie zo lang geduurd heeft”

Niels Geerinck

Tweede Kamervoorzitter Vera Bergkamp (D66) vindt het gênant dat de regeringsformatie zoveel tijd in beslag heeft genomen. Volgens haar kan de inbreng van een onafhankelijke partij in de toekomst het proces versnellen.

Bergkamp wil de formatie evalueren, om te weten te komen waarom het zo lang heeft geduurd. “Als je het vergelijkt met Netflix, dan is Netflix saai”, aldus de vergelijking van de Kamervoorzitter.

Ze blikt terug op de Omtzigt-affaire, die de verkennende gesprekken onder hoogspanning zette. “Dramatisch hoe er gesproken werd over bepaalde Kamerleden”, zo zegt ze. Het was echter mede door de onprofessionele houding van haar D66-partijgenoot Kasja Ollongren, toenmalige vicepremier in het kabinet Rutte III, dat het tot zo’n heisa kwam.

Bergkamp pleit voor nieuwe richtlijnen omtrent het informeren bij de verkenning en formatie, nu neemt de meerderheid dat voor de rekening. De Kamervoorzitter vindt dat de Kamer zelf dit moet doen.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Niels Geerinck (1994) koestert een passie voor de binnen- en buitenlandse (geo)politiek. Zijn interessegebied richt zich in het bijzonder naar de politieke en culturele tendensen in de Hongaarse, Angelsaksische en Scandinavische sferen. Cultuur- en boekenliefhebber.

2 gedachten over “Nederlandse Kamervoorzitter: “Gênant dat formatie zo lang geduurd heeft””

Plaats een reactie

Delen