De poort naar Auschwitz. Foto Shutterstock.

De poort naar Auschwitz. Foto Shutterstock.

Uncategorized

Nederlandse toerist krijgt boete na nazigroet in Auschwitz

Ruben Notteboom

Een 29-jarige Nederlandse vrouw heeft een boete gekregen nadat ze een nazigroet bracht in het concentratiekamp Auschwitz. Ze deed dit aan de ingang waar de woorden “Arbeit Macht Frei” geschreven staan.

De vrouw is anoniem gebleven, maar volgens de politie werd ze beschuldigd van het verspreiden van nazipropaganda. Ze heeft hiervoor een boete gekregen. Naar eigen zeggen was het bedoeld als slechte grap en was ze aan het poseren voor een foto.

Auschwitz toeristenbestemming geworden, maar vaak vergeten toeristen waar ze zijn

Het is niet de eerste keer dat soortgelijke incidenten plaatsvinden in Auschwitz. Het concentratiekamp, waar meer dan een miljoen mensen omgekomen zijn, is een populaire toeristenbestemming geworden, maar toeristen vergeten vaak waar ze zijn.

Men let echter wel beter goed op met dergelijke acties. De Nederlandse vrouw kwam er vanaf met een boete, maar er staan gevangenisstraffen van tot twee jaar op zulke feiten. In 2013 werden twee Turkse studenten veroordeeld tot een boete en zes maanden celstraf. De celstraf werd opgeschort voor drie jaar. Ook zij hadden een nazigroet gebracht.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Ruben Notteboom (°1998, Eeklo) is afgestudeerd als master tolk aan de Universiteit Gent en zit momenteel in zijn tweede master Internationale Betrekkingen en Diplomatie aan de Universiteit Antwerpen.

6 gedachten over “Nederlandse toerist krijgt boete na nazigroet in Auschwitz”

Plaats een reactie

Delen