Uncategorized

Nieuwe sancties tegen Noord-Korea na test met raket

Redactie PAL

Woensdag hebben de Verenigde Staten aangekondigd dat ze nieuwe sancties zullen nemen tegen acht mensen en organisaties die gelinkt worden aan het Noord-Koreaans raketprogramma. Dat brengt CNN. Reden daartoe zijn nieuwe tests die het Noord-Koreaans regime heeft uitgevoerd.

Brian E. Nelson, bevoegd voor het blootleggen en afsnijden van financiële hulp aan onder andere terroristische organisaties en het nemen van economische sancties, legde een statement af over de nieuwe maatregelen. “De acties van vandaag maken deel uit van de inspanningen van de Verenigde Staten om Noord-Korea’s programma voor massavernietigingswapens en ballistische raketten tegen te gaan, en zijn gericht tegen het aanhoudend gebruik van overzeese vertegenwoordigers om illegaal goederen voor wapens aan te schaffen.” Daarnaast hekelt hij ook de nieuwe tests van het land. “De nieuwe raketlancering is het zoveelste bewijs dat het land doorgaat met verboden programma’s, ondanks oproepen van de internationale gemeenschap.”

Naast de sancties die nu genomen worden door de Verenigde Staten zelf, wil de VS ook dat de Verenigde Naties nog bijkomende sancties opleggen.

“Opmerkelijk resultaat”

De Amerikaanse autoriteiten zijn nog bezig met de volledige analyse van de rakettest. Toch zeggen drie Amerikaanse medewerkers van defensie dat ze verrast waren door de capaciteiten die de raket vertoonde. Echter verklaren twee andere medewerkers dat het wapen erg leek op wat men in het verleden al had gezien. Er heerst wel consensus over welk soort raket het ging. Het zou gaan om een raket die een “glijdend projectiel” loslaat. Een dergelijk projectiel kan dan op zichzelf nog van koers veranderen.

Tegelijkertijd lijkt Zuid-Korea toch bezorgd te zijn om de nieuwe test. Volgens een hooggeplaatste functionaris bereikte deze raket een snelheid die 10 keer hoger ligt dan de snelheid van het geluid. Dat is een heel stuk sneller dan bij vorige oefeningen.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




1 gedachte over “Nieuwe sancties tegen Noord-Korea na test met raket”

  1. Moeten de USA wat er nog aan vrijheid in Europa overblijft beschermen? Ze zijn nog bezig met de volledige analyse van de rakettest? Waarschijnlijk doen ze dit tijdens een (korte) rustpauze tussen hun poco- en woke-buien.

Plaats een reactie

Delen