Nigel Farage over deportatie Djokovic: "Als je niet bang bent, zou je dat moeten zijn"

Nigel Farage. Twitter

Uncategorized

Nigel Farage over deportatie Djokovic: “Als je niet bang bent, zou je dat moeten zijn”

Anton Schelfaut

Voormalig Brits politicus Nigel Farage heeft in een YouTube-video gereageerd op de uitzetting van de Servische toptennisser Novak Djokovic. Volgens Farage is Australië een autoritair land. “De keuzevrijheid is weg en de beperkingen zullen jarenlang aanhouden”, waarschuwt hij.

Het federale gerechtshof in Australië bepaalde zondagochtend dat het visum van Djokovic terecht is ingetrokken. De Serviër liet weten “extreem teleurgesteld” te zijn en heeft het land intussen verlaten. De Australische autoriteiten argumenteerden dat de aanwezigheid van de niet-gevaccineerde Djokovic “anti-vaccinatiegevoelens kan aanwakkeren”.

“Het onvermijdelijke is gebeurd: Novak Djokovic wordt gedeporteerd uit Australië en wordt vermoedelijk voor drie jaar verbannen”, steekt Farage van wal. “Dat zou betekenen dat hij pas op 37-jarige leeftijd kan terugkeren om voor de tiende keer de Australian Open te proberen winnen.”

“Ik geloof in sterke grenzen, maar de migratieminister heeft geheel arbitraire macht over de rechtbanken”, hekelt Farage. “Gelet op het autoritarisme van de regering-Morrison, was het onvermijdelijk dat hij op een bepaald moment zijn macht en invloed zou gebruiken.”

Lessen uit de geschiedenis

Volgens Farage gaat de Australische beslissing niet alleen over Djokovic. “Het gaat over iets dat aan het gebeuren is in Australië en op andere plaatsen in de vrije wereld”, besluit hij. “Dit is de scheiding van mensen in twee verschillende kampen. Er zijn lessen uit de geschiedenis over autoritaire regeringen die zich op deze manier gedragen. Dit is serieus. Mijn strijd was niet alleen voor een Servische tennisspeler, maar voor de richting waarin de vrije wereld gaat. Vandaag voelt deze een pak minder vrij dan zou moeten. Als je niet bang bent, zou je dat moeten zijn.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

24 gedachten over “Nigel Farage over deportatie Djokovic: “Als je niet bang bent, zou je dat moeten zijn””

  1. Farage heeft overschot van gelijk. We krijgen meer en meer een totalitaire staat. Omikron is zo veel minder gevaarlijk dan de andere varianten en maakt het mogelijk om tot groepsimmuniteit te komen. En net nu wil men vaccinatieplicht invoeren. Het gaat al lang niet meer om de volksgezondheid.

  2. Farage is een onbetrouwbaar sujet. De Brexit was het goed recht van de Engelsen. Maar zij die hem geloofden dat de Brexit miljarden zou besparen ten voordele van de NHS, zijn bedrogen.
    De Tijd heeft trouwens zopas de gezondheidszorg van alle Europese landen vergeleken en het VK zit op ruwweg de dubbele sterfte van onze ziekenhuizen.

  3. Het gaat niet alleen om die tennisspeler. Het grotere plaatje geeft een ander signaal: het vaccin is een toetssteen geworden om door polarisatie een wig in de samenleving te drijven. Gevreesd mag worden dat als corona zal verdwijnen de tweespalt onder de bevolking een blijver dreigt te worden.
    Een oorlog kan het merendeel van een bevolking samen brengen in verzet, corona versplintert de weerstand.

  4. Erik, het is geen genormaliseerd “vaccin” , het is een experimentele gen modificatie therapie.
    Ik zeg u hier en nu, de toekomst gaat media én vax believers gaan doen wegkruipen in een hoekje wanneer het armageddon zal duidelijk worden van de vax mania: kanker gevallen kennen nu al een piek, na vaccinatie (bron: gebande wetenschappers), de gecontroleerde inhoud van spuitjes bleken glasartikelen te bevatten (bron: Duitse gecensureerde wetenschappers) die de kleinste bloedvaten kunnen openrijten opdat je dood bloedt en dan hebben we het nog niet gehad over de rest in de spuit: grafeenoxide, nano partikels en de rol van 5G hierin straks, mijns inziens de opstap voor het “internet of bodies” van het WEF , Klaus Schwab. Uw lichaam behoort uzelf niet meer toe, enkel, u weet het nog niet. Watch and learn.

  5. Djokovic heeft uitgedaagd en verloren en zo hoort dat. Voor of tegen vaccin heeft er niks mee te maken. Als buitenstaander respecteer je de wetten van een land. Een “foutief” ingevuld document bewijst dat hij maar al te goed wist waar hij mee bezig was en wat het risico was.

  6. Het gaat hem helemaal niet over een vaccin. Farage heeft hier groot gelijk met de stelling dat het autoritaire regime van Australie, met uitbreiding ook op de Europese landen, een dictatuur is, en wij weten niet enkel uit het verleden maar ook in het heden, wat dat wil betekenen. Cfr.: Nazi-Duitsland, Soviet Unie, Noord-Korea, China. BTW zou jij kunnen leven met een puntensysteem, net alsof je in de kleuterschool zit ?

  7. Pol Pot, eugh, Erik Pot, het licht der mensheid heeft gesproken. Met zo een simplistische ‘argumenten’
    ga je echt anderen niet overtuigen, eerder integendeel. Je zet aan tot haat. Maar dat is misschien de bedoeling.

  8. Ik ben tegen dat coronapaspoort.Die beperkingen gaan niet meer lang duren denk ik.Het virus is aan het verzwakken.Dit is een mes dat snijdt langs twee kanten.Dat ze dat eens in Belgie ook maar eens doen met die schatrijke verwende sportlui die denken dat ze god zijn.

  9. Er bestaat voor zover ik weet ook een verplichte inenting tegen de pokken en tegen de kinderverlamming. Daar hoor je nooit enig protest tegen. Waarom dan wél tegen verplichte inentingen tegen dat Chinese virus ?

  10. Ik was in het begin tegen dat CST maar ik moet zeggen dat ik nu ook bepaalde voordelen begin in te zien. Ik hoef namelijk niet binnen op plaatsen waar ik plebs van uw niveau zou kunnen tegenkomen.

Plaats een reactie

Delen