Christenen in Pakistan (Shutterstock)

Christenen in Pakistan (Shutterstock)

Uncategorized

Opnieuw christelijk meisje (14) in Pakistan ontvoerd en gedwongen te bekeren tot de islam

Sonja Dahlmans

De veertienjarige Mahnoor Ashraf uit Lahore, Pakistan, verdween op 4 januari van het nieuwe jaar. Zij werd voor het laatst gezien toen zij met een 8-jarige neefje samen buiten was. Het jongetje keerde alleen terug naar huis en vertelde daar dat Mahnoor was ontvoerd. De ouders stapten direct naar de politie om het meisje als vermist op te geven, maar volgens de vader van het meisje reageerde deze zeer traag.

De 45-jarige buurman, Muhammad Ali Khan Ghauri, zou het meisje met behulp van enkele van zijn vrienden hebben ontvoerd. Ghauri was reeds getrouwd en het echtpaar heeft twee kinderen. Vanwege de trage reactie van de autoriteiten, besloot de familie van Mahnoor zelf op onderzoek uit te gaan. Wanneer zij echter bij het huis van Ghauri aankwamen, was deze niet aanwezig. “Ghauri’s huis en het onze staan in dezelfde straat,” verklaart de vader van het ontvoerde meisje. “Onze beide families zijn in het verleden altijd zeer goed met elkaar omgegaan. Wij weten niet hoe en wanneer Ghauri onze dochter tot een relatie heeft kunnen overhalen.”

7 januari, slechts enkele dagen na de vermissing van het meisje, deelde de familie Ghauri de ouders van Mahnoor mee dat het meisje zich bekeerd had tot de islam en nu getrouwd was met de 45-jarige buurman. Een en ander zou direct de dag dat het meisje werd ontvoerd hebben plaatsgevonden. Met behulp van drie vrienden heeft de buurman het meisje ontvoerd. Een imam heeft daarna een islamitisch huwelijk tussen beiden voltrokken, ondanks dat hij geweten heeft dat het meisje minderjarig is. De imam heeft op de trouwakte ingevuld dat het meisje 19 jaar oud is, terwijl haar geboortecertificaat vermeldt dat zij slechts veertien jaar oud is.

Pakistaanse wet

Volgens de wet Pakistaanse wet geldt elke seksuele omgang met een persoon die jonger dan zestien jaar is, vrijwillig of onvrijwillig, als verkrachting. Dergelijke strafbare feiten kunnen zelfs bestraft worden met de doodstraf. Rechtbanken in het land hebben echter vaker geoordeeld dat het huwelijk van een islamitisch meisje van beneden de zestien jaar niet strafbaar gesteld kan worden, omdat dit volgens de islamitische wet (sharia) niet ongeldig is. In september van 2021 werd een wetsvoorstel verworpen dat hindoeïstische en christelijke meisjes zou beschermen tegen ontvoering en gedwongen bekering tot de islam.

Een speciaal aangewezen vertegenwoordiger voor religieuze harmonie in het land, de heer Ashrafi, verklaarde het wetsvoorstel in strijd met de Koran: “Er is een wetsvoorstel dat gedwongen bekeringen tegen zou moeten gaan. Ik wil duidelijk maken dat er geen enkel wetsvoorstel kan worden aangenomen dat ingaat tegen de lessen uit de Koran en de soenna (het voorbeeld van Mohammed), omdat de grondwet van Pakistan gebaseerd is op de Koran.”

Naar schatting verdwijnen er elk jaar zeker 1.000 meisjes van religieuze minderheidsgroepen in een gedwongen huwelijk met een moslim waarbij zij ook gedwongen worden bekeerd tot de islam. Maar zeer zelden is een beroep van de ouders de voogdij terug te krijgen en het meisje terug naar huis te laten komen succesvol. Verschillende leden van het Europese Parlement luidden in 2020 reeds de alarmbel vanwege deze gedwongen bekeringen.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Sonja Dahlmans (°1968) is een Nederlandse theologe gespecialiseerd in oosters-orthodox christendom. Ze werkt momenteel een master islamitische theologie af aan de Melbourne School of Theology.

6 gedachten over “Opnieuw christelijk meisje (14) in Pakistan ontvoerd en gedwongen te bekeren tot de islam”

  1. Zulke barbaarse toestanden worden hier geïmporteerd door SSomers uit Mechelen (hij is zelf naar Afghanistan afgereisd) en gesubsidieerd, 12 diyanet en 4 milli gurus moskeeën, bravo bart.

  2. Dat kennen we van de “godsdienst van de vrede” : “bekering” onder dwang. In Afrika rijden ze soms een dorp binnen, gewapend met machinegeweren, klaar om iedereen “te bekeren”. Wanneer gaan de ogen van onze politici eens opengaan, zodat ze het verschil willen zien tussen een vredelievende godsdienst en een gevaarlijke ideologie, slechte namaak van de joods-christelijke godsdienst ?

Plaats een reactie

Delen