Oudejaarsnacht in Frankrijk: bijna 900 wagens in brand gestoken, 441 personen opgepakt

Illustratiebeeld. Shutterstock

Uncategorized

Oudejaarsnacht in Frankrijk: bijna 900 wagens in brand gestoken, 441 personen opgepakt

Anton Schelfaut

In Frankrijk zijn tijdens oudejaarsnacht 874 voertuigen in brand gestoken. Dat blijkt uit een persbericht van minister van Binnenlandse Zaken Gérald Darmanin. De politie heeft ook 441 mensen opgepakt, van wie er 381 in hechtenis werden genomen.

Minister Darmanin toonde zich tevreden over de afname van geweld in vergelijking met de voorgaande jaren. Zo gingen in 2019 1.316 voertuigen in vlammen op, tegenover 874 dit jaar. Het aantal mensen dat door de politie werd gearresteerd, is dan weer licht gestegen ten opzichte van 2019. Twee jaar geleden pakte de politie 376 mensen op, van wie er 314 in hechtenis werden genomen.

Verder bedankte Darmanin de 130.000 politieagenten, rijkswachters en civiele veiligheidsagenten die afgelopen nacht de Fransen te hulp zijn geschoten en hun veiligheid hebben gegarandeerd. Hij betuigde ook “al zijn steun aan alle personeelsleden die tijdens de uitoefening van hun functie gewond zijn geraakt, alsook aan hun familieleden”.

Tot slot staat in het persbericht te lezen dat de ordediensten erin geslaagd zijn “de richtlijnen voor de beperking van bijeenkomsten” te handhaven en de “republikeinse orde” te verzekeren. Wegens de snelle opmars van de omikronvariant had de Franse regering op 27 december beslist om een aantal beperkingen op te leggen voor oudejaarsavond. Zo werd het rechtopstaand consumeren van drank in cafés verboden, evenals de consumptie van alcohol op de openbare weg.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

2 gedachten over “Oudejaarsnacht in Frankrijk: bijna 900 wagens in brand gestoken, 441 personen opgepakt”

Plaats een reactie

Delen