20141125 - STRASBOURG, FRANCE: Pope Francis pictured during a visit at the European Parliament in Strasbourg, France, Tuesday 25 November 2014. BELGA PHOTO POOL DIDIER LEBRUN

Uncategorized

Paus veroordeelt koppels die geen kinderen willen: “Vorm van egoïsme”

Wannes Neukermans

Paus Franciscus bekritiseerde op tweede kerstdag tijdens een audiëntie in het Vaticaan opnieuw paren die geen kinderen willen krijgen. “Vandaag zien we een vorm van egoïsme. We zien dat sommige mensen geen kinderen willen of maar één kind hebben, maar ze hebben wel honden en katten die de plaats van kinderen innemen”, verklaarde hij. “Dat maakt mensen aan het lachen, maar het is de realiteit.”

Op tweede kerstdag heeft het hoofd van de rooms-katholieke kerk van een “demografische winter” gesproken na de publicatie van de opnieuw gedaalde Italiaanse geboortecijfers. “De beschaving wordt steeds ouder en het ontbreekt haar aan menselijkheid wanneer men de rijkdom van het ouderschap verliest”, waarschuwde de Argentijn woensdag. “Een land zonder kinderen lijdt. Waar men ter wereld leeft en huwt, men moet eraan denken kinderen te hebben.” “Kinderen langs natuurlijke weg of via adoptie is krijgen is wel een risico, maar er geen hebben is nog riskanter”, aldus Franciscus.

Niet alleen Italië kampt met een dalend geboortecijfer. Ook in landen als België, Nederland en Duitsland worden steeds minder kinderen geboren. In België lag het geboortecijfer in 2019 op 1,57, terwijl in een niet zo ver verleden gezinnen nog gemiddeld meer dan twee kinderen kregen.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

13 gedachten over “Paus veroordeelt koppels die geen kinderen willen: “Vorm van egoïsme””

  1. De mensen zijn te arm en chronisch ongelukkig door de beslissingen en communicatie van de overheid.

    We zijn intrisiek slecht. Alles wat we geloven is verkeerd. Alles wat we waarnemen met onze eigen ogen en oren is politiek incorrect zelfbedrog.

    Pak de problemen en de corruptie aan die er voor zorgen dat we ons blauw betalen aan belasting en ons tegelijkertijd het gevoel geven dat er geen toekomst is.

    Dan hebben de mensen misschien terug tijd, geld en zin in kinderen.

  2. Onder de aanhangers van de godsdienst van de Wrede wordt daarentegen gekweekt als onder de konijnen.
    Zij zullen zorgen dat de balans voor het Westen weer in ‘evenwicht’ komt (en dan is er volgens de groene logica geen vuiltje meer aan de lucht).

  3. Bewijs is geleverd dat dit individu (M/V/X) totaal wereldvreemd is. ‘het’ ziet er mannelijk uit maar draagt een lang kleed, transgender? Was vroeger buitenwipper in een huis van lichte zeden maar beseft niet dat er een overbevolking is. Schuldgevoel aan praten, zelf geen kinderen willen of hebben? maar gehuwden een schuldgevoel geven en beweren dat het riskanter is zonder een reden te geven. Donald Trump beschuldigen dat hij een muur wil bouwen tussen Mexico en de USA maar het vaticaan is al altijd ommuurd geweest en deze arrogante man des gods weigert om mij te antwoorden. tsjeef, tsjever, tsjeefst.

  4. De paus heeft gelijk. Als andere religies hun conservatieve ideologieën mogen blijven verkondigen, waarom de paus dan niet? Weg met ons, het adagio van links, is enkel van toepassing op de religie waarop ons continent zijn toekomst heeft opgebouwd, met vallen en opstaan, namelijk het christendom. De fundamentalistische Islam daarentegen wordt door links op handen gedragen. Je vraagt je af of links wel nog links en progressief is?

  5. De Paus heeft toch zelf ook geen kinderen want hij mag zijn lid enkel gebruiken om er mee te wateren en om het te wassen evenwel zonder er aan te trekken ! De rest is immers “zonde des vlezes” (geen overdaad aan roast beef eten ! ) ook wel “onkuisch” dus ongewassen zeker. Ons door God geschapen menselijk driftleven cultiveren is vast en zeker flagrante…… “doodzonde”, raar maar waar.

Plaats een reactie

Delen