Illustratieve foto Shutterstock.

Illustratieve foto Shutterstock.

Uncategorized

Politie schiet man met sabel dood in Luikse Hoei

Ruben Notteboom

De politie heeft in het Luikse Hoei een man doodgeschoten omdat de man dreigde met een sabel, een meestal gebogen slag- en steekwapen met één snede. De agent voelde zich bedreigd en opende daarom het vuur.

Het begon met een oproep over vandalisme. Een man had enkele voertuigen beschadigd in de rue Paul Carré in Hoei in de provincie Luik. De politie kwam snel ter plaatse en stelde vast dat de verdachte opnieuw thuis was.

Man was agressief en gewapend met sabel

De agenten benaderden het huis van de verdachte. Plots kwam de man agressief naar buiten, gewapend met een sabel. De agenten gaven meerdere waarschuwingen dat de verdachte zijn wapen moest laten vallen, maar hier werd geen gehoord aan gegeven.

De man liep richting één van de agenten. Omdat hij agressief en gewapend was, was de agent van oordeel dat zijn leven in gevaar was. Daarnaast had de verdachte meerdere bevelen genegeerd. De agent opende daarom het vuur. Volgens dienstdoende burgemeester Dosogne (PS) had de agent geen keus.

Parket onderzoekt incident in Hoei

Het parket heeft een onderzoek geopend naar de precieze omstandigheden van het schietincident. Nu moet bepaald worden of het verhaal van de agent klopt of niet. Over de identiteit van de verdachte is nog niks bekend gemaakt.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Ruben Notteboom (°1998, Eeklo) is afgestudeerd als master tolk aan de Universiteit Gent en zit momenteel in zijn tweede master Internationale Betrekkingen en Diplomatie aan de Universiteit Antwerpen.

17 gedachten over “Politie schiet man met sabel dood in Luikse Hoei”

  1. Hoe is het mogelijk dat er in dergelijke omstandigheid mogelijks enige twijfel zou ontstaan over de wettige zelfverdediging van de agent? Maar dit is Belgie en hier kan alles. Als hij Ali of Mohammed noemt zal de agent het nog lastig hebben. Volgens de islam en de koran kan en mag de man een mes of een sabel gebruiken om de ongelovingen die hem bedreigen te doden of liefst nog te onthoofden. Zelfverdediging snijdt langs weerskanten en in onze woke cultuur zal het snel worden uitgemaakt dat tegen een vuurwapen geen sabel is bestand… Dit scenario zou me geenszins verwonderen.

  2. Duidelijk dat dit geen zelfverdedeging is, hij had zijn eigen sabel moeten trekken en er een eerlijk gevecht van moeten maken, een vuurwapen hoort niet thuis in een sabel gevecht.

  3. Eén of andere, met de “juiste” partijkaart politiek benoemde activistische magistraat van het PoCo-Loge Repressie apparaat zou het nog politiek-correct kunnen omgoochelen tot een hokus pokus pats…… “racistische schietpartij”(sic)

  4. Als de media consequent zou zijn zouden ze de maten van de dader zijn onderbroeken bekend maken. Als zelfs de voornaam verzwegen wordt dan weet de burger heel goed over welke soort van de samenleving het gaat. Dat heb je nu als je als media het dweiltje bent van de politiek, en dat voor een paar zilverlingen subsidies genoemd. Best dat de agent eerst geschoten heeft, je had heel slecht afgelopen voor de politieploeg.

  5. Als als als… en in de benen schieten… jaja. Er zijn toch zoveel mensen die het allemaal zoveel beter weten, tot ze ZELF in dergelijke situatie zouden belanden. Als uw leven in gevaar is telt iedere milliseconde, achteraf is het altijd gemakkelijk. Als je kritiek geeft zorg dan dat je weet waarover je praat.

  6. Voor u is het doden van mensen niet meer dan een wedstrijd? Het verbaast me niets maar toch …
    In NL houdt men gewoon afstand, controleert de situatie en schiet in het been. Schiedam nog onlangs.
    Daar moet je wel voor kunnen mikken uiteraard.

  7. Erika-Liesbeth-John-Lambiek en welke trolnaam nog … achteraf reconstrueren als een vertraagde film is gemakkelijk tot je zelf eens voor zo ‘n bedreiging komt te staan. Je staat met uw commentaar op de verkeerde filmset.

Plaats een reactie

Delen