Klimaatactivist die zich vastlijmde aan de grond naar de spoed met bloedklonters, politie arresteert de rest

Twittter- Gianluca Grimalda

Uncategorized

Politiek gemotiveerde misdaad in Duitsland vorig jaar op recordhoogte

Belga Press Agency

Al 20 jaar houdt Berlijn politiek gemotiveerde misdaad bij, maar nog nooit was het daarmee zo erg gesteld als in 2021. Er werden 47.303 feiten opgetekend, een stijging met 6 procent. Dat blijkt dinsdag uit cijfers van het Bundeskriminalamt, de Duitse recherche.

De stijging heeft alles te maken met de toename van misdaden die niet als links of rechts gecategoriseerd kunnen worden. De veiligheidsdiensten wijzen hiervoor op het gespannen sociaal klimaat tijdens de coronacrisis.

Zwaar geweld met een politieke motivatie ging er in 2021 wel licht op achteruit. Maar ook hier is er, ondanks die lichte daling, wel een opvallende toename van zware geweldfeiten. Concreet gaat het om 1.047 gewelddadige incidenten die gepleegd werden door verdachten die de politie niet kon identificeren als aanhangers van rechts, links, moslimextremisme of buitenlandse ideologieën, zoals de Koerdische PKK.

De cijfers kwamen er in een antwoord op een parlementaire vraag die al dateert van 5 januari. Mogelijk komen er dus nog gevallen bij.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Om u snel de belangrijkste nieuwsfeiten aan te kunnen bieden, neemt PAL NWS dagelijks enkele artikels over van het persagentschap Belga.

Plaats een reactie

Delen