Vlaamse Regering zonder VB kan enkel met drie van de vier Vivaldi-partijen

Vlaamse Regering zonder VB kan enkel met drie van de vier Vivaldi-partijen. Photonews

Uncategorized

Premier De Croo: “Die coronapas moet zodra het kan in een schuif, die op slot gaat”

Anton Schelfaut

Premier Alexander De Croo (Open Vld) maakt zich sterk dat het coronapaspoort slechts een tijdelijke maatregel is, die binnen 2 à 3 jaar weer zal verdwijnen. “Zodra het kan, moet die pas worden weggestopt in een schuif, die op slot gaat en de sleutel gooien we weg”, aldus De Croo in een gesprek met een lezerspanel van Het Laatste Nieuws.

Inzake het Covid Safe Ticket (CST) benadrukt premier De Croo dat hij niet in een maatschappij wil leven “waar je je voortdurend moet verantwoorden”. “In het begin keek men met bewondering naar China. Daar pakte men doortastend de pandemie aan”, illustreert hij. “Wel, ik ben blij dat we in een democratie leven. We zijn trager, maar eenmaal de machine draait, draait ze goed. Democratieën gingen in het algemeen beter om met de crisis. Waarom? Omdat autoritaire regimes werken op wantrouwen.”

Volgens De Croo is minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) geen pleitbezorger van een nieuwe lockdown. “Frank staat niet elke ochtend op en zegt: wat kan ik sluiten? Hij kijkt naar de feiten en naar wat er gebeurt met het virus in andere landen. Hij is verantwoordelijk voor de zorgsector. En hij ziet dat die sector al bijna 2 jaar onder een waanzinnige druk staat. (…) Frank is geen pleitbezorger om alles zomaar dicht te gooien. Ik kan u dus geruststellen. Hij heeft de neiging om over te komen als streng, maar hij denkt ook na over de impact.”

De Croo probeert naar eigen zeggen niet te vervallen in een ‘stop-and-go-beleid’. “Constante stabiele maatregelen werken beter dan constant lossen en aansnoeren”, meent hij. “Maar er is wel iets veranderd. Tot de zomer redeneerden we: we doen wat mogelijk is om golven te vermijden. Nu weet ik: we gaan de komende 2 à 3 jaar met dit virus moeten leven. Er komen nog varianten én nog golven.”

Vaccinatieplicht

“Persoonlijk geloof ik van nature meer in overtuigen dan in verplichten”, zegt De Croo over een vaccinatieplicht. “Ik kijk naar de meest efficiënte weg om het doel te bereiken. Het coronacommissariaat buigt zich nu over de vraag hoe we het best een maximale vaccinatiegraad kunnen halen. Ik ben te overtuigen met argumenten.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

19 gedachten over “Premier De Croo: “Die coronapas moet zodra het kan in een schuif, die op slot gaat””

  1. Na de opening van het Rijk der Vrijheid, maanden geleden, heeft de regering het slot van de poort ook weggestoken in een schuif en de sleutel zo ver mogelijk weggegooid. Een paar weken daarna kochten ze gewoon een nieuw slot…

  2. De Croo is blij dat hij in een democratie leeft: hij bedoelt hiermee datgene wat hijzélf onder ‘democratie’ verstaat. Onverkozen minister, een eigen regerings-tv-kanaal en ongeveer alle kranten aan de leiband horen daar helemaal bij. Dan VDB maximaal ophemelen, in plaats van hem te vragen hoeveel extra IC-bedden VDB op 2 jaar tijd heeft bijgemaakt. De hete patat van de door hem gewenste vaccinatieplicht in alle lafheid doorschuiven naar het ‘coronacommissariaat’: hallo? Mooie premier die wij hebben, alleen een opgehokte kip die 5 dagen geen drinken heeft gehad kan verklaren waaraan wij zoiets verdiend hebben. Aan iedereen een in alle opzichten top 2022 toegewenst, met een minimum aan respect voor onze politiekers.

  3. Een echte visionair onze baby De Croo, waar onze laborantjes nog geen zinnig woord kunnen zeggen over de zogenaamde nieuwe variant kan hij al een datum kleven op wanneer het “virus” overwonnen is. Misschien dat het interessanter zou zijn dat we de afspraken tussen de vaccinproducenten en Europese regerngen zouden kennen. Dan zullen we zien dat hun beursnoteringen belangrijker zijn dan de volksgezondheid…

  4. Hij heeft ontdekt dat het Coronapaspoort 0,0 effect heeft, behalve dan het ongenoegen dat het bij de bevolking opwekt! Nu moet hij iets bedenken waarbij hij die terug kan afvoeren zonder te moeten toegeven dat het de zoveelste miskleun van de regering is!

  5. laffe leugenaar, alles in dienst van het WEF voor zijn toekomstig baantje
    heeft ook al een glazen bol die weet wanneer er golven en varianten gaan komen, en zouden er geen meer komen dan gaan ze van de griep een covidvariant maken voor een nieuwe golf te kunnen goed praten voor de volgende vaccinatieronde. 1G is discriminatie en niets ten goede van de gezondheid, maw al de gevaccineerden gaan elkaar besmetten, terug dus goed nieuws, vaccineren

  6. QUOTE: Omdat autoritaire regimes werken op wantrouwen. Néé, door angst zoals de FRAMING en manipulatie rond het griepje.
    Dat zo een totaal mislukte premier EN zijn ministers van de honingpotten kan blijven likken maar ons land in de vernieling rijd is het trieste gevolg…

  7. We zijn verder verwijderd van een democratie dan ooit. Tenzij democratie een andere betekenis gekregen heeft onder openVLD beleid.
    De bevolking mag niets meer zeggen, vrijheid van mening is ver weg. Overal wordt men gecontroleerd op elke denkbare en ondenkbare manier. Binnenkort onze bankrekening ook. De bevolking wordt continue geïntimideerd met boetes voor van alles en nog wat. Nooit is er meer gelogen tegen de bevolking. Die coronapas is nog maar een begin. Wie gaat de sleutel van die schuif bewaren? Waarom over 3 a 4 jaar? Dan weet hij nog wat FVDB ’s ochtends doet.

  8. CST of geen CST, dat maakt geen verschil. India en Japan zijn de twee meest gekende landen die tonen hoe het kan. India deed een omgekeerde lockdown, de pandemie is er voorbij. Of de ivermectinetruuk verschil maakt? Dat toont Japan aan. Daar waar de westerse landen tussen de coronagolven met oversterfte blijft kampen gaat de curve nu, vandaag in Japan helemaal naar nul of een overlijden per dag aan covid, dit na inzet van ivermectine. Dus waarom dan blijven inzetten op vaccinatie, waarvan experten in de tv studio al gezegd hebben dat de tien% van de volwassen bevolking slechts een verwaarloosbaar verschil zou maken, nu de beperkte werking van vaccinatie gekend is?

  9. Was me ook opgevallen: zijn begrip over ‘democratie’ dient dringend te worden herzien. De geldverbrander kan je toch moeilijk een democraat noemen, of moeten er nog wat meer voorbeelden worden aangehaald?

  10. Hoe durft die man het woord democratie nog in de mond nemen, de hypocriet . Een niet democratisch gekozen regering, 8 niet gekozen ministers!!! Beste De Croo, ik heb niet het minste respect voor U , en heel uw niet gekozen regering. IK STEL VOOR, LEES HET BOEK VAN VERSCHELDEN, nog eens. Meer woorden maak ik daar niet aan vuil !!! Heel die regeringsvorming was één klucht , en postjesjagerij, met als kers op de taart, U als premier ! Uw buit is binnen! En uitgesproken jij neemt het woord democratie in de mond! Ik ben verlegen in Uw plaats, en ik weet dat , het U worst zal wezen, zoals al de andere hypocrieten. 🤮🤮🤮

Plaats een reactie

Delen