Mark Rutte (Shutterstock)

Mark Rutte (Shutterstock)

Uncategorized

Regering Rutte IV zit in finale formatiefase

Niels Geerinck

Zaterdag vinden de laatste formaties voor de vorming van de Nederlandse regering plaats. Mark Rutte (VVD) biedt als formateur zijn eindverslag bij de koning aan, maandag zal de nieuwe regering officieel aantreden.

Allereerst zullen de aanstaande ministers elkaar ontmoeten bij het zogenaamde ‘Ministerie van Algemene Zaken’ waar de eerste besprekingen op de agenda staan. Het gaat echter om een louter formele samenkomst. Maandag zal de eigenlijke beëdiging van de ministers gebeuren.

Formateur Rutte vertrekt vervolgens naar Den Haag om daar het eindverslag te presenteren aan Tweede Kamervoorzitter Vera Bergkamp (D66) en koning Willem-Alexander met wie hij nog de nabeschouwingen van de formatie zal houden.

Maandag zal de nieuwe Nederlandse regering aantreden op het traditionele bordes. Daarna zal de Tweede Kamer het debat over de nieuwe regeringsverklaring openen. Het aanstaande kabinet wordt al de vierde regering met Mark Rutte (VVD) aan het stuur.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Niels Geerinck (1994) koestert een passie voor de binnen- en buitenlandse (geo)politiek. Zijn interessegebied richt zich in het bijzonder naar de politieke en culturele tendensen in de Hongaarse, Angelsaksische en Scandinavische sferen. Cultuur- en boekenliefhebber.

1 gedachte over “Regering Rutte IV zit in finale formatiefase”

Plaats een reactie

Delen