De kerncentrale van Doel (Photonews)

De kerncentrale van Doel (Photonews)

Uncategorized

Saboteur Doel 4 gaat definitief vrijuit

Belga Press Agency

Het federaal parket heeft het onderzoek naar de sabotage van de kernreactor Doel 4 in 2014 zonder gevolg afgerond. Dat schrijven De Standaard en Het Nieuwsblad woensdag. “Er zijn verschillende onderzoeks­methodes toegepast, maar helaas is het onmogelijk gebleken om een verdachte te identificeren. We hebben onvoldoende bewijs om ­iemand te kunnen vervolgen”, aldus Eric Van Duysse van het federaal parket.

Afgelopen zomer schreef De Tijd reeds dat de onderzoeksrechter niemand in verdenking had gesteld en het dossier had overgemaakt aan het federaal parket. Er waren wel bepaalde bezwaren tegen enkele personen, maar die blijken nu dus onvoldoende om over te gaan tot een vervolging.

De kamer van inbeschuldigingsstelling moet nu nog de gebruikte bijzondere opsporingsmethodes tegen het licht houden, waarna de zaak zal worden geseponeerd.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Om u snel de belangrijkste nieuwsfeiten aan te kunnen bieden, neemt PAL NWS dagelijks enkele artikels over van het persagentschap Belga.

11 gedachten over “Saboteur Doel 4 gaat definitief vrijuit”

  1. “onvoldoende bewijs om ­iemand te kunnen vervolgen” : heeft de verdachte(n) toevallig ’n groene lidkaart van een partij in de (“minderheids-“)kloteregering ? Sorry, graptjen 🤣

  2. U ziet geen verband tussen een jarenlang onderzoek en plots, als de minister van energie iemand van groen is, een seponering van de zaak? U doet uw naam wel helemaal geen eer aan en dat ook net in een periode waar justitie meer dan ooit, niet alleen door de politieke benoemingen maar ook door hun rechtstreekse interventies (bv in de zaak JC), politiek gestuurd wordt.

  3. Aan dat “geen dader gevonden” zit zeker een vies reukje. Die centrales zijn allemaal supergoed beveiligd, met camera’s alom. Men wil zeker bepaalde politieke vriendjes niet in verlegenheid brengen, ofwel het einde van de kerncentrales bespoedigen. En dan wordt nog geredeneerd : het heeft geen zin aan de dader schadevergoeding te vragen, want die enorme som kan hij toch nooit betalen.

Plaats een reactie

Delen