De universiteitsbibliotheek van Heidelberg - Afbeelding: Shutterstock

De universiteitsbibliotheek van Heidelberg - Afbeelding: Shutterstock

Uncategorized

Schutter (18) Heidelberg wou “enkele mensen bestraffen”

Niels Geerinck

Maandagmiddag vond in een aula van de universiteit van Heidelberg een schietpartij plaats. De achttienjarige schutter verwondde er vier mensen, één studente (23) is intussen aan haar verwondingen overleden. Over zijn motief is nog heel wat onduidelijkheid.

De schutter was zelf een student en afkomstig uit Mannheim. Hij beroofde zichzelf van het leven toen hij buiten de aula was gestapt. Volgens de huidige informatie zou hij kort voordat hij de universiteit binnendrong, een Whatsapp-bericht gestuurd hebben waarin hij schreef enkele mensen te willen “bestraffen.” De man had twee geweren bij zich.

Volgens de Duitse autoriteiten had de schutter geen strafblad. Het is echter te vroeg om reeds over zijn motief te speculeren, daar tasten de onderzoeksdiensten momenteel nog in het donker. Er is vooralsnog geen blijk van een politiek of religieus motief.

De politie is inmiddels een onderzoek gestart. “We zullen zijn entourage nu moeten doorlichten”, aldus Siegfried Kollmar.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Niels Geerinck (1994) koestert een passie voor de binnen- en buitenlandse (geo)politiek. Zijn interessegebied richt zich in het bijzonder naar de politieke en culturele tendensen in de Hongaarse, Angelsaksische en Scandinavische sferen. Cultuur- en boekenliefhebber.

1 gedachte over “Schutter (18) Heidelberg wou “enkele mensen bestraffen””

Plaats een reactie

Delen