Uncategorized

Schutter opent vuur in aula Duitse universiteit: Meerdere gewonden, schutter inmiddels zelf overleden

Wannes Neukermans

In een aula van de universiteit van het Duitse Heidelberg, in de deelstaat Baden-Württemberg, heeft een man maandag schoten gelost. Daarbij zijn verscheidene gewonden gevallen. De dader, die zelf een student zou geweest zijn, is intussen dood. Dat meldt de politie.

In de buurt van Neuenheimer Feld, waar het incident plaatsvond, heeft de politie alle straten afgezet. Op het Neuenheimer Feld bevinden zich wetenschappelijke faculteiten en een ziekenhuis van de Universiteit van Heidelberg. Duitse media vernamen intussen uit veiligheidsbronnen dat de man zelfmoord gepleegd heeft. Vooralsnog zijn er nog geen aanwijzingen van politieke of religieuze motieven gevonden. Het onderzoek daarover loopt echter nog.

Volgens informatie van het Duitse persagentschap dpa was de aanvaller zelf een student en had hij verschillende vuurwapens mee. De politie gaat ervan uit dat er geen andere daders zijn: “Het gebied wordt echter om veiligheidsredenen nog steeds doorzocht”, zo klinkt het. Over de toestand van de slachtoffers bestaat nog onduidelijkheid.

Wie met vragen zit over zelfdoding, kan terecht bij de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 en op www.zelfmoord1813.be.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

Plaats een reactie

Delen