Man die Pelosi aanviel blijkt drugsverslaafde linkse activist

Twitter @ShellenbergerMD

Uncategorized

Steeds meer vragen rond financieel plaatje BLM-beweging

Carl Deconinck

Black Lives Matter, de marxistische politieke beweging die beweert dat westerse landen doordrongen zijn van racisme en discriminatie, komt in opspraak rond het gevoerde financiële beleid. Amerikaanse experten stellen vast dat er heel wat problemen zijn. Zo worden de belastingformulieren van BLM verkeerd ingevuld, lijkt niemand de leiding te hebben over het budget van bijna 60 miljoen euro en er worden ook heel wat vragen gesteld rond de aankoop van een landhuis dat ooit het hoofdkwartier was van de communistische partij in Canada.

Financiële experten trekken aan de alarmbel rond de boekhouding van de extreemlinkse organisatie. Het gebrek aan openheid rond de financiële middelen doet heel wat wettelijke en ethische alarmbellen afgaan. Laurie Styron van CharityWatch noemt BLM een gigantisch spookschip met een rijke schat aan boord, die in de nacht vaart, zonder kapitein, zonder bemanning en zonder duidelijke richting“.

De huidige situatie is het gevolg van het vertrek van medeoprichtster Patrisse Cullors. Die moest opstappen omdat ze in het oog van de storm kwam te staan toen ze heel wat vastgoed begon op te kopen op korte tijd. De openlijke marxiste kocht onder meer een riante villa ter waarde van 1,25 miljoen euro in een exclusieve buurt in Los Angeles. In totaal gaf ze meer dan 3 miljoen euro uit aan meerdere woningen in de VS. Nu valt de naam van Cullors opnieuw, want ze zou betrokken zijn in een nieuw schandaal. Haar partner, Janaya Kahn, zou namelijk achter de aankoop zitten van een gigantisch stuk historisch vastgoed in Toronto ter waarde van bijna 6 miljoen euro. Het huis was voordien het hoofdkwartier van de communistische partij in Canada en zou ook betaald zijn geweest met geld van BLM.

Kahn is een zwarte, ‘queer’ activiste die gender nonconformist is, aangesproken wil worden onder de voornaamwoorden ‘zij’ en ‘hun’, Afrofuturist is en de strijd aangaat tegen zogenaamd ‘politiegeweld’ en ‘systemisch racisme.’ Nu huist the Wildseed Centre for Art and Activism in het gebouw. Dat spant zich in om “zwarte radicale creatie in Canada te voeden“. Het verbindt zichzelf wel met BLM en richt zich op de “diverse zwarte gemeenschap.” Het is een “transfeminist, queer-bevestigende ruimte, politiek verbonden met het zwarte bevrijdingswerk doorheen Canada“. Het centrum kreeg ook 175.000 euro subsidies van het stadsbestuur van Toronto.

De aankoop van het gebouw doet in de VS bij heel wat mensen de wenkbrauwen fronsen. Er er heerst heel wat onduidelijkheid over wie er nu precies de leiding heeft over de organisatie van BLM. The Washington Examiner ging op zoek naar meer informatie en stelde vast dat op de belastingbrief een adres werd opgegeven dat niet eens bestaat. Twee directieleden konden de journalisten niet verder helpen. Meer nog, een van die directieleden wiste alle mogelijke verwijzingen naar BLM op zijn sociale media na die bewuste vragen. The Washington Examiner ontdekte dat de belastingen van BLM voor 2020 nog niet werden ingediend. Iets wat hen nu een boete zou kunnen opleveren. Bovendien is er ook onduidelijkheid rond de uitgaven van ongeveer 4 miljoen euro in dat jaar.

Paul Kamenar, raadgever van de conservatieve waakhond the National Legal and Policy Center, zegt dat er een stevige audit nodig is. Hij beschrijft de huidige situatie bij BLM als “uiterst onreglementair.” Conservatieven halen nu spottend aan dat BLM staat voor Buy Large Mansions. Experten vermoeden dat er misbruik van vertrouwen is gemaakt door Cullors en haar partner en ze grote sommen geld gewoon voor eigen gewin hebben gebruikt. BLM zelf hult zich momenteel in stilte.
De zaak doet dan ook erg denken aan Sihame El Kaouakibi. Zij wordt ervan verdacht gelijkaardige dingen te hebben gedaan in ons land.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Carl Deconinck (°1985, Ieper) behaalde een master in Politieke Wetenschappen aan de UGent. Carl richt zich vooral op de Belgische en Amerikaanse politiek. Rum- en boekliefhebber.

11 gedachten over “Steeds meer vragen rond financieel plaatje BLM-beweging”

  1. Die “aankoop van een landhuis dat ooit het hoofdkwartier was van de communistische partij in Canada” da’s natuurlijk héél verdacht !

  2. Inderdaad Sihame El Kaouakibi in het kwadraat dus. Maar opgelet, rechts is steeds de baarlijke duivel, rechts moet met alle middelen bestreden worden…. Pfff, werkelijk walgelijk !

  3. Zo kennen we de gekleurde superieuren. Heel Afrika zit er vol van. Stuk voor stuk corrupte regimes met een dictator aan het hoofd die later steevast wordt vervangen door een andere dictator. Of wanneer ze uiteindelijk hun eigen land mogen regeren zoals Zuid Afrika verandert alles in een puinhoop. Het zit hen blijkbaar in de genen. En wanneer ze naar hier komen is het niet anders. Zie El kakapipi of de moslim Executieven. Maar uiteraard zijn het de blanke witte mannen die niet deugen.

  4. In de inleiding is het verkeerd ingevuld, in het artikel nog niet ingediend.
    Carl Carl Carl, ik begrijp dat de doelgroep van je artikels niet van de slimste zijn (sic) maar het begint wel op te vallen.

  5. In haar gedrag begint de BLM-beweging stilaan te lijken op de radicale islam, en beantwoordt ook al op enkele punten aan de omschrijving van een terroristische organisatie, gekoppeld aan persoonlijke verrijking op de rug van goedgelovige wereldverbeteraars. Is daar toevallig geen postje meer vrij voor onze eigenste sjoemelpoedel KAWA?

Plaats een reactie

Delen