(COMBO) This combination of pictures created on January 06, 2022 shows US Secretary of Defense Lloyd Austin on September 29, 2021 in Washington, DC and Defense Minister Sergei Shoigu in Moscow, on February 23, 2021. - US Defense Secretary Lloyd Austin had a rare phone call with his Russian counterpart Sergei Shoigu on January 6, 2022 about upcoming talks between the two sides in Geneva over Moscow's military buildup on the Ukrainian border, the Pentagon said. (Photo by Alexei Druzhinin and Rod LAMKEY / various sources / AFP)

Uncategorized

Telefoongesprek tussen Russische en Amerikaanse ministers van Defensie over Oekraïne

Wannes Neukermans

De Amerikaanse minister van Defensie Lloyd Austin heeft donderdag met zijn Russische ambtgenoot Sergej Sjojgoe gebeld, zo heeft de woordvoerder van het Pentagon, John Kirby, meegedeeld. Het telefoongesprek komt op een moment dat de spanningen aan de Russisch-Oekraïense grens aanhouden. Dat schrijft Belga

“Ze hebben over de beperking van de risico’s aan de grenzen van Oekraïne gesproken”, voegde Kirby er in een korte mededeling aan toe. De Europeanen, Amerikanen en Kiev beschuldigen de Russen er sinds weken van dat ze tienduizenden militairen aan de Oekraïense grens samentrekken voor een mogelijke invasie. Ze hebben meermaals met “massale” sancties gedreigd als het Kremlin effectief tot een inval zou overgaan.

Rusland ontkent van zijn kant dat het Oekraïne bedreigt. Het zegt dat het zich beschermt tegen de vijandigheid van de westerse landen die Kiev steunen, onder meer in het conflict met de pro-Russische separatisten in het oosten van Oekraïne.  Maandag moeten Amerikaans-Russische onderhandelingen beginnen in Genève, met daaropvolgend een bijeenkomst tussen de NAVO en Rusland en een andere binnen de Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

2 gedachten over “Telefoongesprek tussen Russische en Amerikaanse ministers van Defensie over Oekraïne”

  1. Hehe. Dat is hem, dat is hem. Lloyd Austin, US Defence Secretary, Black, 113 kg, 1,96 m. Fully vaccinated includinf a Pfizer booster shot. Troop survey fully masked, with plexi shield. En eergisteren toch positief getest op Covid. Dat is hem. … De russen organiseren legeroefeningen binnen hun grenzen, de amerikanen zitten in Ukraine op 9000 km van hun grenzen. Waar moeien die Amerikanen zich mee ? Zijn zij de politieman van de wereld ?

Plaats een reactie

Delen