N-VA's Theo Francken pictured during the book presentation of 'NAVO: Braindead or ready for the future?', written by N-VA chamber members Francken and Buysrogge and CD&V chamber member Bogaert, in Brussels Nato headquarters, Wednesday 08 December 2021. BELGA PHOTO ERIC LALMAND

Uncategorized

Theo Francken hekelt links-liberale deugpolitie: “Blinddoek van vrouwe Justitia is afgerukt

Wannes Neukermans

N-VA-Kamerlid Theo Francken (N-VA) hekelt in een nieuwe blogpost op zijn website ‘Theo Tuurt‘ de links-liberale deugpolitie, die “alsmaar vaker ‘foute’ meningen wil verbieden en straffen.” De rollen waren ooit omgekeerd, maar nu is het overduidelijk conservatief rechts dat de vrije meningsuiting probeert te beschermen. Al wat als fout of kwetsend kan overkomen moet verboden worden volgens de links-liberale strekking. “Dat ook de rechterlijke macht steeds vaker ingeschakeld wordt om het gelijk te halen, is een kwalijke evolutie.

Recente ontwikkelingen bewijzen volgens Francken dat we in een groot stuk van het Westen in een links-liberaal paradigma leven. Toenmalig premier Michel beweerde “aan de goede kant van de geschiedenis te staan” toen hij naar Marrakesh trok en op die manier een einde maakte aan de coalitie met N-VA. Maar Francken vindt het vooral gevaarlijk dat justitie steeds vaker als instrument tegen de vrije meningsuiting gebruikt wordt: “De blinddoek van vrouwe Justitia is afgerukt. De strijd tegen ‘fakenews’ en het juridisch verbod op ‘haatspraak’ zijn de perfecte subjectieve wapens in handen van links-liberale leiders en hun rechterlijk gevolg. Dat links daarbij schaamteloos seksistische uitspraken van een plastisch chirurg vergelijkt met het verheerlijken van IS en ander islamitisch terrorisme, toont aan hoe dicht ze met hun morele superioriteitsdenken tegen de zon aan vliegen.”

Wel is de oud-staatssecretaris voor Asiel en Migratie er van overtuigd dat deze tendens ooit haar einde zal kennen: “Ooit zal ook dit Westers paradigma haar einde kennen en zal het hyperindividualisme en woke-isme in deze emo-maatschappij terug plaats maken voor het meer conservatieve gemeenschapsdenken.” Maar deze woke-trend zal nog een tijd blijven voortduren: “Het zal nog even erger worden. Toch zie ik de eerste lenteknoppen al verschijnen. Geen tronen blijven staan: ook niet die van opperpriesters als Calvo en Almaci.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

17 gedachten over “Theo Francken hekelt links-liberale deugpolitie: “Blinddoek van vrouwe Justitia is afgerukt”

  1. “Al wat als fout of kwetsend kan overkomen moet verboden worden volgens de links-liberale strekking. “Dat ook de rechterlijke macht steeds vaker ingeschakeld wordt om het gelijk te halen, is een kwalijke evolutie.“ Dit is reeds het geval in UK. ?
    Daar werd iemand vervolgd omdat hij een politiePAARD, ja u leest het goed, een PAARD, gay had genoemd.
    Rowan Atkinson is toen tussenbeide gekomen.

  2. Uit de reactie van Theo Francken besluit ik dat de Links-Liberale stroming zal uitmonden in een Communistische stroming . Vandenbroucke, Lachaert en hun crapileuze vrinden uit de regering juichen al

  3. Het is alsof op een kwade dag enkele liberalen giftige zwammen hebben gegeten, waarbij ze links en rood/groen uitsloegen (blauw waren ze al).

    Of zou het complotdenken zijn te vermoeden dat een en ander in alle schemer en stilte werd voorbereid, mede onder de dekmantel van corona?

  4. En N-VA heeft dit mogelijk gemaakt. Dat vergeet Francken wel eens. N-VA zal dit mogelijk blijven maken. N-VA de heraut van het cordon sanitaire. De clowns van het Vlaams Nationalisme, die alleen zichzelf belachelijk maken.

  5. Helemaal mee eens. Maar Francken en zijn partij moeten ook de daad bij het woord voeren en dat soort partijen en deugmensen ‘links’ laten liggen. Daar horen zij thuis, ver van elke macht.

  6. Hopelijk verdwijnt met het woke-isme ook het links liberalisme dat haar kiezers en de Vlamingen al sedert een paar decennia verraadt en een politiek van leugens , zelfverheerlijking en valse perceptie aan het voeren is. Gelukkig zullen deze woke-liberalen wegdeemsteren; en gelukkig beseffen ze het niet en volharden in hun dwazerij.

  7. Die kartonnen vlamingskes zijn veeleer “herauten van het Cordon Discriminatoire” , na zoveel decennia aanslepend ongetwijfeld de incarnatie van “discriminatie op basis van politieke overtuiging”, die UNIA oplijst als één der negentien “beschermde criteria”

  8. Geduld, ons onbarmhartig electoraal vonnis van 2024 zal van dat volgens de huidige peilingen nog nauwelijks “open” mini partijtje een “gesloten” VLD versie maken omdat de mensen het beu zijn dat Minister van Censuur Van Quickhamburger en Kalief Somers van Meccalen-aan-de-Dijle kennelijk bereid zijn om onze “Vrijheid van Meningsuiting” te willen wurgen.

  9. Zowat alle “wookse uitspraken” en zeker de rechterlijke “wookse” zijn een zware belediging van de echte slachtoffers van groepsverkrachting, nazisme, christenvervolging, enz…
    Met wat geduld vreet woke zichzelf op – kan wel effe duren spijtig genoeg.

    Nog maar pas een film gezien waarin een “zaadschietend wezen” aangesproken werd als “bleeksheet”. Racisme! Of is enkel het gebruik van een bepaalde kleur racisme?
    Let op, ik geef hier enkel als “zaadschietend wezen” mijn gedacht weer.

  10. Als N-VA de kans krijgt om een kentering teweeg te brengen dan doen ze het niet. Zowel De Wever als Francken zijn maar wat blaffers langs de zijlijn, zoals Bouchez er ook zo eentje is.

  11. Niemand verwacht verandering van de NVA. Dat is ook de reden waarom ze nog meer stemmen ophalen dan de 10 percenters. Liever geen verandering, dan progressief de afgrond in. Verwacht dus ook geen staatshervorming, confederalisme, doorbreken van het cordon, of wat dan ook van NVA. Zij staan voor het status-quo.

  12. Niet verwonderlijk. In Engeland lopen immers heel wat paardenliefhebbers rond die een paard als een hoger wezen beschouwen dan de mens. Je moet daar bij de slager ook geen paardenbiefsteak vragen, want dan ben je een kannibaal!
    Willy Massart

Plaats een reactie

Delen