De omstreden Kameroense president Paul Biya

Uncategorized

Tien arrestaties na gevechten voor Kameroense ambassade in Vorst

Wannes Neukermans

Bij schermutselingen tussen tegenstanders van omstreden Kameroens president Paul Biya en andere Kameroeners heeft de politie tien mensen opgepakt. Dat bevestigt Sarah Frederickx, woordvoerster van de politiezone Brussel-Zuid.

Een vijftiental mensen drong donderdagmiddag binnen in de gebouwen van de ambassade, langs de Brugmannlaan in de Brusselse deelgemeente Vorst. Na een onderhandeling met de politie stapten de betogers kalm naar buiten. Toch kwam het voor het gebouw nog tot opstootjes met andere Kameroeners, die ter plaatse waren om onder meer documenten aan te vragen. De politie pakte uiteindelijk tien heethoofden op.

Volgens La Dernière Heure waren de betogers tegenstanders van de controversiële Kameroense president Paul Biya. Ze eisten dat een honderdtal politiek gevangenen vrijgelaten wordt.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

5 gedachten over “Tien arrestaties na gevechten voor Kameroense ambassade in Vorst”

  1. Zijn dit hier gedetacheerde Kameroeners of zijn het zogenaamde vluchtelingen?
    In ’t laatste geval – wat mij eerder waarschijnlijk lijkt – vraag ik me af waarom ze zich nog zo interesseren/druk maken in een land dat ze de rug willen toekeren en hoe groot dan ook hun inzet is om te integreren in hun nieuwe zelfverkozen vaderland…

  2. Vechten vlak voor de Kameroense ambassade in België,maar toch niet genoeg ballen om te vechten voor hun waarden in hun eigen land.Typisch,en niet de 1ste keer dat zulke dingen gebeuren.Vluchten uit eigen land en andere landen opzadelen met hun ’trauma’s’,maar tegelijkertijd wel de wetten en waarden van hun gastland negeren om hun eigen politieke agenda of geloof op te kunnen dringen.

  3. ik denk dat ze papieren kwamen vragen om de rest van hun nazaten naar hier over te brengen,sedert marrakesh II mogen nonkels ,tantes,grootouders tot in het zevende knoopsgat ook naar hier komen om verder op ons kosten te leven,de vld is daar de oorzaak van,herinner je brylcrème dewael in het parlement

Plaats een reactie

Delen