Willem Engel (Photonews) en ingezette foto van Twitter.

Willem Engel (Photonews) en ingezette foto van Twitter.

Uncategorized

Twitter haalt account Willem Engel offline

Ruben Notteboom

Het Twitteraccount van corona-activist en vaccinatiescepticus Willem Engel is offline gehaald. Zijn tweets zijn niet langer beschikbaar.

Willem Engel is bekend als corona-activist en vaccinatiescepticus. Hij werd vooral beroemd door zijn aanvaringen met onder andere Marc Van Ranst. Eerder deze week nog raakte bekend dat D66-partijleider Sigrid Kaag een klacht ingediend had tegen Engel, omdat hij haar persoonlijke gegevens had verspreid.

Willem Engel populair bij sommigen, berucht bij anderen

“Nog even over Sigrid Kaag: het is wellicht privé, bij voorbaat excuus.”, begon de tweet. “Gezien de terrorismefinanciering en de banden met de Open Society Foundation die ook in sommige landen als een terroristische organisatie wordt gezien, willen wij weten op wie zijn naam deze woning staat.”

Of de tweet iets te maken heeft met zijn blokkering, is onduidelijk. Hij werd namelijk vaak op de vingers getikt. Van Ranst noemde hem zelfs een virusontkenner, waardoor hij Van Ranst nog voor de rechter had gesleept. Eind 2021 verloor Engel die rechtszaak nog.

Van Ranst geen fan van Engel

Of Marc Van Ranst op de hoogte is van de blokkering, is nog onduidelijk. Eerder vandaag haalde hij wel nog enkele keren uit naar Engel. “Met alle respect, maar ik ga u, net als Willem Engel, geen forum geven om uw gezondheidsgevaarlijke praatjes verder te kunnen verspreiden. Uw beweringen zijn al voldoende gefactchecked en ontmaskerd, en geen enkel wetenschappelijk tijdschrift lust er pap van. Er is geen debat,” schreef Van Ranst in een reactie aan Vanden Bossche Geert.

“Wanneer je veelvuldig figuren als Willem Engel, Jan Bonte, Lieven Annemans, Sam Brokken, en Mattias Desmet uitnodigt, dan word je vanzelf een wappiezender: exact dezelfde soort interviews als bij Café Weltschmerz en De Blauwe Tijger,” schreef Van Ranst nog in een andere tweet.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Ruben Notteboom (°1998, Eeklo) is afgestudeerd als master tolk aan de Universiteit Gent en zit momenteel in zijn tweede master Internationale Betrekkingen en Diplomatie aan de Universiteit Antwerpen.

3 gedachten over “Twitter haalt account Willem Engel offline”

  1. MVR is een AMATEUR ! in t land der blinden is 1-oog (helaas) koning ! zoveel onderzoekers, waaronder vaccin ontwikkelaars zélf ,bewijzen zijn ongelijk, maar onze MSM zijn gecensureerd en laten géén debat toe. noemen ze dàt “wetenschappers” ?

  2. Blijkbaar hebben we in Vlaanderen maar 1 partij over die onze vrijheden wil beschermen. Of je aanhanger van VB bent of niet. Ik wil echter VB oproepen om veel kritischer te zijn, en het gesprek aan te gaan met kritische wetenschappers en veel meer onderzoek te doen naar “waarom zitten we in de huidige situatie”.
    Ik weet dat ze zelfs binnen VB kringen op verzet zullen stuiten (omwille van de beïnvloeding door de leugenpers) , maar onderzoek naar de waarheid is TE belangrijk.

Plaats een reactie

Delen