Ugent-rector Rik Van de Walle. Foto Photonews

Ugent-rector Rik Van de Walle. Foto Photonews

Uncategorized

UGent-rector juicht vonnis Hoeyberghs toe

Redactie Binnenland

In een aantal tweets juicht Rik Van De Walle de uitspraak in de zaak Hoeyberghs toe. De rector van de Universiteit Gent – met credo “Durf denken” – vindt dat “gerechtigheid geschiedt”. In de reeks twitter posts haalt hij ook fel uit naar Sam van Rooy (Vlaams Belang). Ondertussen drukken nogal wat politici en opiniemakers hun bezorgdheid uit over de juridisering van uitlatingen zoals deze van Hoeyberghs.

Nogal wat politici en opiniemakers keurden vandaag in scherpe bewoordingen de opmerkingen van Hoeyberghs af. De plastisch chirurg deed zijn weinig subtiele uitspraken in december 2019 tijdens een lezing voor studenten van het Gentse KVHV.

Ondanks de afkeuring van de vrouwonvriendelijke uitspraken zelf, is er bij velen ook best wat bezorgdheid. Niet alleen het feit dat dit alles tot rechterlijke vervolging en veroordeling hebben geleid, maar ook de zware straf zelf: Hoeyberghs kijkt aan tegen pittige geldboetes, een effectieve celstraf en het ontzetten uit zijn burgerrechten voor een periode van 5 jaar.

Voor en tegen

N-VA voorzitter Bart De Wever laat weten: “Uitspraken Hoeyberghs waren dom en schandalig. Maar laakbaar is iets anders dan strafbaar. Vrijheid kan niet beschermd worden door ze in te perken.” Vlaams parlementslid Maurits Vande Reyde laat dan weer optekenen: “Vrijheid van mening betekent ook recht op idiote uitspraken. Hoe verfoeilijk meningen van Jeff Hoeyberghs ook zijn, ze verbieden met een celstraf hoort niet bij onze samenleving. Het verhindert de vrijheid om idiotie te detecteren en te bekampen.”

In de vele commentaren op het vonnis is er wel goedkeuring te vinden bij onder andere Hannelore Goeman (Vooruit) en Heidi De Pauw (CEO Child Focus). Het oordeel is ook goed gevallen bij Rik Van de Walle (rector Universiteit Gent). Van de Walle stelt in meer dan een dozijn tweets over het onderwerp dat met de fikse uitspraak “gerechtigheid geschiedt”. In enkele krasse antwoorden op andere twitteraars trekt hij ook stevig van leer tegen Sam van Rooy (Vlaams Belang). De rector beschuldigt Van Rooy van seksisme, discriminatie en haat.

Hoeyberghs liet ondertussen weten beroep aan te tekenen tegen het vonnis.

Lees ook

https://redactie.palnws.be/2021/02/klopjacht-op-foute-meningen/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Alle nieuws voor binnenland opgevolgd door de PAL NWS redactie.

36 gedachten over “UGent-rector juicht vonnis Hoeyberghs toe”

  1. De rector weet niet op welk been te dansen. De ene keer waarschuwt hij voor de gevaren van woke, een andere keer juicht hij woke- en metoo-toestanden toe. Hoeyberghs is inderdaad vuil gebekt, maar verkondigt een opinie die kan, mag en zelfs moet tegengesproken worden. Schakel meningen uit en er is geen dialoog meer mogelijk. De geesten zijn verziekt, aan beide zijden.

  2. Onverdraagzaam zijn in de naam van de verdraagzaamheid.Blijkbaar is alleen haatspraak toegestaan langs linkse zijde.
    Wat niet wegneemt dat de uitspraken van Hoeyberghs gewoon idioot zijn.

  3. En dit is de persoon die een instituut dat onze jongeren moet opleiden tot kritische denkers? Deze kl..tzak begint aardig naast zijn schoenen te lopen. Ernstig dat zelfs een minister hem niet tot de orde kan roepen.

  4. het fascisme is er weer, boeken verbranden/sencureren, vrije spraak afschaffen, democratie uithollen, noem maar op. het hedendaags fascisme, onder de rood-groene vlag, moet met alle mogelijke middelen bestreden worden voor het te laat is.

  5. Help ! Vrouwe Justitia is volledig de pedalen kwijt. Moraliserende beulen die zich voor de kar van de totalitaire woke-gemeenschap laten spannen. Daarvoor hebben ze niet de macht gekregen om te oordelen en te straffen. De vrije meningsuiting – ook die op idiote uitspraken – wordt zwaar onderuit gehaald. We moeten dringend terug naar de tijd dat alleen het Hof van Assisen bevoegd is om inbreuken hierop vast te stellen en desgewenst te sanctioneren. Is dit bekonkeld in de vrijmetselaarsloge waar ook die verwerpelijke UGent-rector deel van uitmaakt?

  6. Deze rector is iets te laat geboren. In het propaganda apparaat van de in zijn tijd erg bewonderde Joseph Goebbels had hij het zeer zeker ver geschopt. Ook bij de volkse bewegingen Stasi en Securitate ware hij een fel bewonderde primus inter pares geweest. Sieg Rik !

  7. De uitspraken van Jef Hoeyberghs waren inderdaad walgelijk! Maar daarvoor een gevangenisstraf krijgen is er ver over en minstens even walgelijk. Het is inderdaad een signaal aan het plebs dat ze gewoon moeten zwijgen, werken en betalen. Het is de volgende logische stap in het verder installeren van de volledige dictatuur in België!

  8. In de Punische Oorlogen nepen de vrouwen ook hun billen dicht zolang de oorlog nog zou blijven duren,twee dagen later was de oorlog voorbij.Het is vandaag nog niet anders,ce que femme veut,dieu le veut.

  9. Oei! Blijkbaar gaat iedereen mee in het idioot vinden van de uitspraken van Jeff, maar zijn die uitspraken dan niet juist? Ik heb even er bij stil gestaan, en wat hij zegt is zeker in veel gevallen juist, alleen heeft hij het veralgemeend en uitvergroot zoals een stand-up comedian betaamt. Hij heeft het gezegd in de beslotenheid van de aula. Dat er een paar vergeet-me-nietjes op hun tere zieltje denkt getrapt te zijn, en ze het hebben opgeblazen totdat de msm niet anders kon dan hem aan de schandpaal te nagelen, tot daar dan, maar een heus proces op kosten van de belastingbetaler voor die uitspraken? Komaan zeg, de Vivaldioten hebben ergere uitspraken gedaan dan Jeff.

  10. In wat voor een land leven we, Dat Hoeyberghs dwaze praat verteld heeft kan wel zijn. Maar een zaak is wel opvallend, alle domme uitspraken en anti-Vlaamse rechtszaken gebeuren in Gent. Hoeyberghs veroordeeld in Gent, het Vlaams Belang veroordeeld in Gent, Dries en Schild en Vriend voor de rechtbank in Gent. Zou het toch waar zijn dat de franskilions nog altijd de plak zwaaien op de Gentse rechtbanken. Wat de rector van de UGent betreft deze man is onwaardig om verantwoordelijk te zijn voor een instelling die veronderstelt wordt de toekomstige Vlaamse elite opteleiden. Hoog tijd dat hij ontslagen wordt.

  11. Het was bij een lezing voor studenten van het Gentse KVHV, die tenslotte een groep jonge studenten vertegenwoordigd, die staat voor de vrijheid van vrije mening; en niet is in de aula van de universiteit waar alle pluimage van studenten aanwezig zijn, dan zou ook ik het afkeuren.

  12. Het motto van de UGent “durf denken” is omgevormd tot “durf niet te denken, je moet volgen”.
    Wat we nu zien in de Corona (?????) Crisis, zien we ook in de klimaathysterie.
    Ons(big tech, big pharma, etc ) niet volgen leidt tot uw uitsluiting.

  13. De sloeber ziet waarschijnlijk hier of daar nog een eredoctoraat of directeurschap aan een door de staat rijkelijk betoelaagde instelling lonken.
    Leg hem maar op de hoop bij de andere Heidi’s en Liesbetten.

  14. Misschien moet de heer rector eens even beginnen nadenken over zijn outfit, want met zijn recente uitspraken begint het verschil met prins carnaval dramatisch te verkleinen. Waar blijven ze ze toch halen in de verlichte steden Gent?

  15. “Vanitas vanitatum”.
    Zijn outfit moet geestelijke leegheid verhullen en is goed om mee in een carnavalstoet of een processie te lopen.
    Zijn scheefgezakte muts kan vervangen worden door de zotskap met hanekam en belletjes.
    Het eikenloof patroon op muts en tabbaard, waar heeft men die nog gezien?

  16. Dat het Linkse Bastion Gent via UGENT, Gentse Rechtspraak (cfr het politiek proces tegen het oorspronkelijk VB) en de veelal uit Gent(se) afkomstige VRT reporters probeert gans Vlaanderen naar hun Linkse kant te zetten lijkt duidelijk. Let eens op de vermeende “experten” die mogen komen opdraven bij de VRT “duiding”(sic) , quasi enkel en alleen van de UGENT, waaronder een politicoloog die in 2000 voor de sossen bij Gemeenteraadsverkiezing in Izegem opkwam maar niet verkozen geraakte (volgens Wikipedia)

  17. Die beschuldigingen tegen Sam Van Rooy blijken “Laster en Eerrroof” te wezen want zijn geenszins geschraagd door enig vonnis/arrest ter zake. Het is niet omdat in om het even welke , door PoCo-Propaganda geïndoctrineerde, benevelde geest en op een door blinde PoCo-vlekken geteisterde netvlies-visie, iets vermeend “sexisme, discriminatie en haat” zou wezen, dat dit ook zo zou zijn in de juridische betekenis van die termen. Temeer omdat het container begrip “haatspraak” blijkbaar nog steeds niet sluitend afgebakend door de “Wetgevende Macht” werd gedefinieerd zodat om het even wie (dus ook magistratuur) die pensée unique eenheidsworst met om het even wat kan “farceren”, nadruk op het element “farce !” in het werkwoord.

  18. Kijk naar de bovenste foto, de benepen ernstige mimiek contrasterend met die koddige beret. “A picture tells more than words” . Ge weet gij het dan al wel zeker !

  19. ik zie Hoeyberghs meer als een stand-up comedian, er is veel show bij en hij kickt op het entertainment effect bij zijn toehoorders ; erger vind ik de manier waarop moslims hun vrouwenhaat in de praktijk brengen, zonder hiervoor 10 maanden in de cel te moeten. Het domme van Hoeyberghs is dat hij zijn uitspraken niet doet in het kader van een door hem opgerichte nieuwe religie, want in een religie is alles toegelaten.

  20. Ik weet niet wat er walgelijk is aan de uitspraken van Hoeyberghs. Dat velen zijn humor niet begrijpen kan je hem toch moeilijk kwalijk nemen. Overigens zit er in alle clichés en karikaturen en kleine kern van waarheid onder de absurde uitvergroting, anders waren het geen clichés en karikaturen en zouden we er ook niet om lachen. De zelfkarikatuur in het geslacht De Pauw is nog het beste voorbeeld. Nog een binnentrapper: al lachend zegt de zot de waarheid.

  21. Een rector die niet ziet dat met deze uitspraak frontaal ingegaan wordt op het recht van vrije meningsuiting, die zit echt niet op zijn plaats. Je kan je inderdaad afvragen of deze universiteit wel nog mensen opleidt die de idealen van de vrije Westerse wereld nog uitdragen. Het lijkt me eerder een recruteringsplaats voor toekomstige linkse dictator(tjes), die elke kriteik tegen hun moraalridderschap het zwijgen wil opleggen.

  22. Rik Van de Walle, UG-rector, de reïncarnatie van Stalin en de inquisitie tezelfdertijd. Totaal niet geschikt om te functioneren als rector. Een mentaal zieke rector die haatboodschappen ventileert en een gevaar betekent voor een pluralistische samenleving

  23. Met de cafépraat van Jeff H, die niet echt verheven ideeën vertolkt, moet je eens goed lachen, en er verder geen aandacht aan besteden. Het is een hoogstpersoonlijke opinie. En daarvoor gevangenis uitdelen ? Die rechter is van het padje af, en UGent rector Rik Van De Walle blijkbaar ook. Zijn toga-carnavalskostuum, lelijke bril en zijn niet zo prettig facie zullen daar geen verbetering in brengen.

  24. De UGent rector zal ook wel de vonnissen van de massamoordenaars toejuichen hier in België nadat deze “heren, dames en hun uitwerpselen” met een VIP behandeling teruggebracht zijn. Die vonnissen waren een paar maand met uitstel, een nieuwe sociale woning en heel veel uitkeringen. Immers voor dit soort politiek benoemden is het niet belangrijk of je nu mensen vermoord, deelneemt aan groepsverkrachtingen, inbreekt, steelt, rooft en plundert, wel is belangrijker dat je niets zegt als blanke cis man over eender andere soort dat op deze aarde ronddwaalt. Ik keur Hoeybrechts zijn taal helemaal niet goed, maar had hij misschien mensen in Syrië moeten vermoorden en vrouwen verkrachten om vrijspraak te krijgen in dit verdraaide land?

  25. Zijn aanstelling als rector was duidelijk een vergissing. De Twitters van zijn hand zijn een universiteitsrector onwaardig. Dat allen die hem verkozen om rector te zijn nu maar eens flink op de borst kloppen. Met zo’n rector komt het nooit meer goed: hij is ontmaskerd!

Plaats een reactie

Delen