N-VA in Wallonië doet denken aan Toon Van Overstraeten

Bart De Wever. Photonews

Binnenland politiek

Van Grieken: “Volgens Conner Rousseau zijn grondwettelijke vrijheden gunsten, zo werkt het niet”

Simon Segers

Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken was zaterdagochtend te gast bij Radio 1 voor een ontbijtgesprek met VRT NWS-journalist Michaël Van Droogenbroeck. Hij gaf hier kritiek op de coronabarometer en het Covid Safe Ticket.

“Ik ben geen fan van de coronabarometer, zo heeft het onderwijs hier bijvoorbeeld niks aan”, begon de voorzitter. “Een code groen bestaat trouwens ook niet dus het zal nooit volledig afgeschaft worden. Het CST is zo gebetonneerd, aangezien dit bij elke kleurencode wel voor iets nodig is. Schaf dat Covid Safe Ticket af!”

Intensieve zorgen

Van Grieken is het ook oneens om het aantal ziekenhuisopnames het huidige gewicht te geven in de bepaling van de kleurencode van de coronabarometer. “Het aantal ingenomen bedden op de intensieve zorgen is een goed ijkpunt. We stellen nu vast dat mensen die tijdens een ziekenhuisopname een positieve coronatest afleggen, bijdragen aan de statistieken. Net zoals bijvoorbeeld positieve bejaarden die preventief worden opgenomen in het ziekenhuis. De omicronvariant zorgt echter dat vele besmette patiënten niet op de intensieve zorgen terecht komen. Het aantal ziekenhuisopnames is volgens mij daarom geen factor die beslissend genoeg is.”

Verantwoordelijke Vlaming

De Vlaams Belang-voorzitter beklemtoonde verder opnieuw zijn onvrede met de coronapas, maar verduidelijkte tegelijk dat zijn partij niet tegen vaccinatie gekant is. “We zijn echter wel absoluut tegen de verplichting.” De hoge vaccinatiegraad in Vlaanderen lijkt hem eerder een teken van de verantwoordelijkheid van de Vlaming, dan van een geslaagde campagne van de regering. “In Wallonië en Brussel is dit veel minder”, aldus de voorzitter.

Hij noemde ook de strenge maatregelen omtrent de coronapas in landen zoals Frankrijk “Chinese trekjes”. “Daar is Conner Rousseau grote fan van. Volgens hem zijn grondwettelijke vrijheden gunsten, zo werkt het absoluut niet”, aldus Van Grieken.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

5 gedachten over “Van Grieken: “Volgens Conner Rousseau zijn grondwettelijke vrijheden gunsten, zo werkt het niet””

  1. Al twee jaar hebben ze het merendeel van de bevolking overladen met angst en leugens. Als alles gewoon open had gebleven zonder enige vorm van beperkingen zou het niet veel verschil in de resultaten gegeven hebben. Enkel de fiasco’s van de geslagen financiële kraters zouden vermeden zijn, zeker weten. De natuur neemt én geeft.

  2. Aan de partijleiding van de NVA; Moet ik extremistisch stemmen, om aan te duiden dat het nu aan jullie is om een duidelijk politiek signaal te geven? De “maatregelen,” ALLE maatregelen zijn ongrondwettelijk, in de zin dat ze zeggen dat ik géén eigenaar van mijn eigen lijf ben.
    Dus, NVA, ben ik eigenaar van mijn eigen lichaam of niet? Moet ik voor VL B stemmen, of signaleren jullie nu EINDELIJK dat het gedaan moet zijn met die zever?

Plaats een reactie

Delen