Van Quickenborne haalt uit naar Bouchez: "Ik zie hem meer als een conservatief dan als een liberaal"

Vicepremier en minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld). Photo News

Uncategorized

Van Quickenborne haalt uit naar Bouchez: “Ik zie hem meer als conservatief dan als liberaal”

Anton Schelfaut

In een interview met Het Laatste Nieuws heeft vicepremier en minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld) uitgehaald naar MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez. “Ik zie hem meer als een conservatief dan als een liberaal”, hekelt de minister.

Van Quickenborne is in het vraaggesprek bijzonder scherp voor de voorzitter van de Franstalige liberalen. “Hij is een roeper, wij zijn doeners. Tussen zijn woorden en daden gaapt de Grand Canyon. Hij is tegen gascentrales, maar Wallonië heeft nog nooit zoveel gascentrales vergund.”

De Vlaamse liberaal wijst erop dat de MR tegen de afschaffing van de Senaat is. “Bouchez keert altijd terug naar het verleden. De mouvement réformateur is zo eerder mouvement réactionnaire”, sneert Van Quickenborne. “Kijk maar naar zijn belgicisme. Bouchez wil terugkeren naar de RTT en de BRT, naar een tweetalige televisiezender. Hij kan nog geen Nederlands en hij wil één publieke zender. Ik ben absoluut geen separatist, maar tussen Vlamingen en Franstaligen zijn wel heel wat verschillen. We gaan toch niet terugkeren naar het Belgique à papa?”, vraagt hij zich hardop af.

Ook PS-voorzitter Paul Magnette krijgt in het interview een stevige veeg uit de pan. “Bij Paul Magnette steekt het dat hij geen premier werd en Open Vld de leidende partij van het land is. En sommige akkoorden, zoals de verplichte vaccinatie voor de zorg, verteert hij slecht. Maar een woord is een woord.”

Scudraketten

“Het beeld van de regering wordt vertroebeld door de scudraketten van bepaalde voorzitters”, besluit Van Quickenborne, die benadrukt dat de vicepremiers goed samenwerken en akkoorden sluiten. “Neem nu de kernuitstap. Dat sleept al 20 jaar aan. Op 18 maart hakken we de knoop door en de kans dat we eruit stappen is groot. Ik denk dat er voldoende kandidaten zullen zijn voor de hernieuwde veiling.” 

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

11 gedachten over “Van Quickenborne haalt uit naar Bouchez: “Ik zie hem meer als conservatief dan als liberaal””

  1. Wat een zot… Hij noemt zich waarschijnlijk links-liberaal, zoals die ganse bende open-vld’ers, die opkomen voor de vrijheid van het individu. Aangezien het huidige beleid totaal niet liberaal is, kan men enkel vaststellen dat open-vld’ers socialisten zijn. En blijven vasthouden aan gas, wetende dat dit de elektriciteit prijzen ongelooflijk duur zullen maken… Schandelijk

  2. Minipartij VLD is enkel in de regering geraakt dankzij MR door zich voor te stellen als “één en ondeelbaar met MR”. Nu, eens in de regering, steekt Quickie een gigantisch mes in de rug van de voorzitter van de partij op wiens rug hij altijd heeft meegereisd. De lafheid van Quickie kent geen grenzen noch fatsoen! Zo kennen we hem allemaal wel. De meest walgelijke politieker van het moment. En dat wil al wat zeggen want om de Vivaldi bende te overtreffen qua walgelijkheid moet je al een serieus crapuul zijn!

  3. Kan Quickie eerst eens uitleggen wat hij onder “doeners ” verstaat, want ik zie in de ( werking ? ) van de regering van buiten boetes, boetes, boetes niets van zijn hand nog van de liberalen.

Plaats een reactie

Delen