Federaal minister voor Volksgezondheid Frank Vandenbroucke - Afbeelding: Photonews

Federaal minister voor Volksgezondheid Frank Vandenbroucke - Afbeelding: Photonews

Uncategorized

Vandenbroucke over coronabarometer: “Geldt tot eind juni”

Niels Geerinck

De coronabarometer blijft gelden tot eind juni, zo verklaarde minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) dinsdag tijdens een Kamercommissie. Er zullen wel tussentijdse evaluaties worden gedaan om de barometer eventueel vroeger in te trekken, zo voegt hij toe.

De coronabarometer werd vrijdag laatstleden ingevoerd. Volgens het Overlegcomité is het zo makkelijker om transparantie te bieden inzake de geldende maatregelen en hebben deze een grotere ‘voorspelbaarheid’.

“Het Overlegcomité heeft gezegd dat de barometer het moet toelaten tot eind juni te gaan”, zo klonk het bij Vandenbroucke in de Kamer. De barometer kan wel vroeger op de schop maar dan enkel indien het Overlegcomité daar na een tussentijdse evaluatie groen licht voor geeft.

Mentaal welzijn

Volgens de minister wordt er ook steeds rekening gehouden met de motivatie en het mentaal welzijn bij de burgers. Zo zou de ‘Mental Assessment Group’ binnen de GEMS rapporten hebben opgesteld over mentaal welzijn. “En daar werd rekening mee gehouden”, zo voegt Vandenbroucke toe.

Tevens denkt hij dat het mentaal welzijn onder de bevolking niet enkel gebaat is bij versoepelingen. “Want als mensen het gevoel hebben dat een situatie niet onder controle is, kan dat immers aanleiding geven tot ongerustheid.”, zo voegt hij toe.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Niels Geerinck (1994) koestert een passie voor de binnen- en buitenlandse (geo)politiek. Zijn interessegebied richt zich in het bijzonder naar de politieke en culturele tendensen in de Hongaarse, Angelsaksische en Scandinavische sferen. Cultuur- en boekenliefhebber.

3 gedachten over “Vandenbroucke over coronabarometer: “Geldt tot eind juni””

  1. “Zo zou de ‘Mental Assessment Group’ binnen de GEMS rapporten hebben opgesteld over mentaal welzijn. “En daar werd rekening mee gehouden”
    Merkwaardig aangezien de bevraging nog moet gebeuren. Je moet duidelijk niks kennen voor zijn job.

Plaats een reactie

Delen