Uncategorized

Vandenbroucke wil boosterprik voor minderjarigen, hoewel WHO tegen is

Redactie PAL

Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) wil zo snel mogelijk een boostercampagne opzetten voor jongeren tussen 12 en 18 jaar. Dat zei hij vanmorgen op Radio 1. De Wereldgezondheidsorganisatie zegt echter dat er geen bewijs is dat jongeren een booster nodig hebben.

Momenteel hebben in Vlaanderen reeds 73% van de volwassenen een boosterprik gekregen. De volgende leeftijdscategorie die aan de beurt zou komen is volgens minister Vandenbroucke die van de 12 tot 18-jarigen. Hij heeft daarover reeds advies gevraagd aan de Hoge Gezondheidsraad, nog voor er groen licht is van het Europees Geneesmiddelenagentschap (EMA).

De WHO is echter niet te vinden voor die derde prik aan jongeren. Volgens de organisatie is er geen bewijs dat ze enig nut zou hebben. Dat is nog minder het geval voor adolescenten die in goede gezondheid verkeren. Volgens WHO-hoofdwetenschapper Soumya Swaminathan moet er nog heel wat onderzoek gedaan worden om vast te stellen wat het nut is van die boosterdosis en wanneer die dan toegediend moet worden.

De WHO wijst er in haar communicatie op dat boosterprikken vooral bedoeld moeten zijn voor kwetsbare personen, zoals mensen met onderliggende aandoeningen, ouderen of zelfs mensen in de zorg. Ze is van mening dat het veel nuttiger is om dosissen van het vaccin te leveren aan landen waar veel mensen nog geen eerste prik kregen, dan in rijke landen de algemene bevolking van 3 prikken te voorzien.

Booster nodig voor geldig CST

Na het kernkabinet van afgelopen maandag werd duidelijk dat men binnenkort 3 prikken zal moeten ontvangen hebben om nog een geldige QR-code te krijgen. Hoewel de precieze datum waarop dat een vereiste zal worden nog onduidelijk is, lijkt 1 maart een valabele optie. Tegen dan zou de volledige volwassen bevolking namelijk de kans moeten gekregen hebben om zich 3 keer te hebben laten vaccineren. Er is ook een uitzondering op die regel: wie minder dan vijf maanden geleden de eerste twee prikken kreeg of jonger is dan 18 jaar, zal genoeg hebben aan de ‘basisvaccinatie’ voor een groen scherm.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




34 gedachten over “Vandenbroucke wil boosterprik voor minderjarigen, hoewel WHO tegen is”

  1. Corona was mogelijk een gevaar voor de Volksgezondheid, maar deze minister-met-een-niet-zo-fris-verleden is alleszins een véél groter gevaar voor ons en onze kinderen.
    Als WHO zegt ‘prikken’ is de WHO de autoriteit waarnaar je moet luisteren. Als de WHO voor een andere groep zegt ‘niet prikken’, zijn het plots onnozelaars.
    We gaan best minutieus noteren wat dit would-be-profke zoal voorstelt en tracht in ons lijf te rammen, zodat we hem nadien goed gedocumenteerd kunnen aanpakken. Wel opletten dat ie – tegen dat het zover is – niet toevallig moet gaan studeren in Oxford of elders buiten de EU. Met zo’n gladde rooie weet je maar nooit. Straks blijkt hij geen farma-aandelen meer te bezitten, vanwege…opgestookt. Toch nog een positieve noot: niemand van ons heeft gestemd voor deze crimineel.

  2. Ik snap niet dat zo een gestoorde gek het hier voor het zeggen heeft. Ik ben dubbel gevaccineerd maar weiger me te laten boosteren. Als ze ons blijven uitsluiten van deelname aan het maatschappelijk leven zullen we het recht in eigen handen moeten nemen.

  3. Net als zijn voorzittertje en premier zoontje van zullen ook zij spoedig voor het TRIBUNAAL verschijnen voor hun misdaden tegen de mensheid! Want ze weten wel degelijk waarmee ze bezig zijn!!!

  4. Alle vivaldi partijen geven hem de vrije teugel om zijn machtswellustig karakter bot te vieren. 20 eeuwen beschaving (??) monden uit in een nieuwe en met techniek gecontroleerde tirannie. Stuur ze samen de woestijn in of de beloofde vrijheid zal steeds een valse belofte blijven.

  5. Ongelooflijk hoe zo een onverkozen psychopaat zoveel zeggenschap krijgt in Vivaldi. We zijn niet goed op weg om dergelijke idioten aan het stuur te laten staan. Wat heeft Mateke daar bij Vivaldi binnengebracht? Alleen VNRNST is nog erger maar die varkenskop heeft het niet (meer) voor het zeggen al laat hij dat niet blijken voor de camera’s. Die hele rotzooi moet zo snel mogelijk weg. Hier primeert onze gezondheid en dat van de kinderen maar in een dictatuur zoal Vivaldi is zoiets van ondergeschikt belang!

  6. Het wordt tijd voor een open referendum, al wie tegen het vaccineren a volente is wordt verwijderd van de openbare media.
    Vele grote namen die ik niet noem worden nooit aanhoord, óók vele huisartsen moeten zwijgen.Ik wacht op de waarheid, en hopelijk komt die snel.Vivaldi pak jullie koffers maar.

Plaats een reactie

Delen