Ivan De Vadder: "De keuze voor Alexander De Croo als premier was een vergissing"

Wetstraatjournalist Ivan De Vadder. VRT

Uncategorized

‘Verplichte vaccinatiekeuze’ bepleit door experten

Redactie PAL

Epidemioloog Marius Gilbert van de ULB heeft in de commissie Gezondheid een pleidooi gevoerd voor een ‘verplichte vaccinatiekeuze’. Dat houdt in dat iedereen zich moet laten vaccineren, en wie dat niet weigert bij een dokter moet langsgaan voor een gesprek. Ook econoom Mathias Dewatripont en motivatiepsycholoog Maarten Vansteenkiste zijn voorstander.

Vandaag wordt in de kamercommissie Gezondheid de tweede reeks hoorzittingen georganiseerd omtrent een mogelijke vaccinatieplicht in ons land. Vandaag was de eerste genodigde biostatisticus Geert Molenberghs, die vooral het belang van vaccinatie benadrukte. Hij waarschuwde daarbij dat de werking van de vaccins erg gedaald is, en dat een boosterprik daarom zeker de juiste keuze was.

Ook Marius Gilbert, epidemioloog aan de ULB, stelde dat de boostervaccins een grote rol gespeeld hebben in het beheersbaar houden van de omikrongolf. “De duur van de bescherming van het vaccin blijft weinig bekend. Het effect van de booster lijkt met de tijd te verzwakken. Het grote publiek heeft ook die beperkingen van de vaccinatie gemerkt. Het wordt dus moeilijk om te communiceren aan de burgers dat een vaccin hen zal beschermen tegen een infectie, want iedereen kent wel iemand die twee of drie vaccins heeft gehad en toch besmet is geraakt”, aldus Gilbert.

Sensibilisering en preventie

Volgens Gilbert zorgt die verminderde werking van de vaccins ervoor dat een vaccinatieplicht op zich niet zal volstaan om de besmettingen op een aanvaardbaar niveau te houden. “Zelfs al waren we 100 procent gevaccineerd geweest, door de afname van de effectiviteit van de vaccins zou dat wellicht onvoldoende zijn geweest. Dat is een belangrijke les die we moeten onthouden.”, aldus de epidemioloog. Hij wil dat in het vervolg de nadruk gelegd wordt op het belang van vaccinatie, maar ook van preventie, sensibilisering en behandeling. Dat moet samen met het vaccin een pakket vormen om de bevolking te beschermen.

‘Verplichte vaccinatiekeuze’

Gilbert kwam ook met een nieuwe term op de proppen. De zogenaamde ‘verplichte vaccinatiekeuze’. Met die term slaat hij op het feit dat indien een burger zich niet wil laten vaccineren, die verplicht een bezoek aan de arts zou moeten brengen. Volgens Gilbert zou men zo rekening kunnen houden met het individueel risico voor de patiënt. Ook zou er minder last liggen op de schouders van het individu en kan men bepaalde bevolkingsgroepen opnieuw in contact brengen met de medische omgeving.

Econoom Mathias Dewatripont was alvast enthousiast over het voorstel van Gilbert. “Zo kunnen we de hand reiken aan de niet-gevaccineerden die niet goed geïnformeerd zijn en die niet veel contact hebben met gezondheidssysteem.”, stelde hij. Ook motivatiepsycholoog Maarten Vansteenkiste (Ugent en lid van de GEMS) sprak zich later in de namiddag nog uit als voorstander van een dergelijke ‘verplichte vaccinatiekeuze’.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




10 gedachten over “‘Verplichte vaccinatiekeuze’ bepleit door experten”

  1. deze man hoort thuis in BEERNEM, gesloten afdeling. Is gevaarlijk, geradicaliseerd.
    Als hij denkt dat hij deze bevolkingsgroepen gaat kunnen verplichten, zal hij van verder moeten komen.
    Naar een dokter sturen (gesponserd door pharma pfeizer) om te laten brainwashen, dommer worden de gedachten met de dag.

  2. Heel juist. Het zijn de niet-gevaccineerden die het best geïnformeerd zijn over deze gentherapie die door onwetenden en kwaadwilligen ook wel vaccins genoemd worden. De verzwegen bijwerkingen en de vermeende goede werking.

  3. De ken zij nu werkelijk dit op die manier te verkrijgen? E zal alleen maar meer en meer tegenstand krijgen, trouwens ook van de reeds gevaccineerden.
    Stop met mensen te verplichten en hun in vakjes te steken, iedereen heeft recht op eigen denken en over zijn eigen lichaam.
    We hebben nu allemaal gezien dat de vaccinaties niet geholpen hebben tegen nieuwe besmettingen en zelfs de gevaccineerden hebben ook anderen besmet. Dit land begint meer en meer op China te lijken.

  4. Die verplichte vacinatie keuze is ondetussen reeds een feit, het enige dat hier is toegevoegd is de controle en bevestiging door een arts.Is dit dan ook van toepassing op dubbel gevaccineerden die gaan verklaren bij de arts geen volgende prikken meer te willen. Gaan ze zich hierna bij neerleggen of gaan ze aan de hand van deze info gerichte prikacties (pestacties) houden bij de weigeraars?
    Momenteel is er zodanig groot wantrouwen (en nog steeds groeiende door de blivend oplopende slachtofferlijst van vaccin-bijwerkingen) bij de bevolking. Niemand vertrouwd nog de experten, ministers, bevoegde openbare ambtenaren, politie…..
    Dank zij deze regering van verdeeldheid.

Plaats een reactie

Delen