Jan Peumans duwt Limburgse N-VA-lijst | PAL X

Zuhal Demir en Jan Peumans. Twitter

Uncategorized

Vlaams Belang eist actie van minister Verlinden na nieuwe rellen tijdens oudejaarsnacht

Anton Schelfaut

Het Vlaams Belang eist dat minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) “dringende en kordate” actie onderneemt naar aanleiding van de onlusten in Brussel, Gent en Antwerpen tijdens oudejaarsnacht.

De Brusselse politiediensten hebben tijdens oudejaarsnacht 395 interventies uitgevoerd. Daarbij zijn 129 mensen bestuurlijk aangehouden. Ook de brandweer was de hele nacht in de weer om brandhaarden te blussen.

“Brandstichtingen en vernielingen tijdens oudejaarsnacht zijn ondertussen helaas een traditie”, hekelt Vlaams Belang-Kamerlid Ortwin Depoortere. “Maar niettegenstaande de jaarlijkse gewoontes en dus de mogelijkheid om adequaat te anticiperen, blijft dit vooral allochtoon geboefte hun gang gaan.”

Concreet pleit het Vlaams Belang voor een nultolerantiebeleid met gerichte politiecontroles. “De tijd van praten en knuffelen is al lang voorbij”, besluit Depoortere. “Daders moeten onder andere aan de hand van camerabeelden opgespoord en opgepakt worden en vervolgens kordaat worden gestraft door middel van snelrecht. Want voor onze politie blijft het dweilen met de kraan open, als justitie geen gepaste straffen uitspreekt.”

“Asociaal crimineel gedrag”

“Dit gaat wederom om asociaal crimineel gedrag vanwege bepaalde groepen jongemannen die vijandig staan tegen onze samenleving en die zich – helaas terecht – straffeloos wanen”, vindt ook Brussels Vlaams Belang-voorzitter en senator Bob De Brabandere. “Het is al langer duidelijk dat Brussel deze problematiek niet aankan, de reden ook waarom de federale regering moet optreden. De Brusselaar moet kunnen rekenen op veiligheid. Ook op nieuwjaar.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

10 gedachten over “Vlaams Belang eist actie van minister Verlinden na nieuwe rellen tijdens oudejaarsnacht”

  1. Groot gelijk Vlaams-belang maar de minister zal misschien voor de camera’s en in de goed gezinde dagbladen eens mekkeren maar daar zal het bij blijven en dus op naar een nieuwe confrontatie tussen het gespuis en de politie

  2. Wat ook een triestige traditie is: elke Nieuwjaarsdag vinden alle niet-relschoppers de Brusselse oudejaarsvernielingen ontoelaatbaar, goed wetende dat Brusselse gezagsdragers niet zinnens zijn om hun kiespubliek ook maar een strobreed in de weg te leggen.

  3. Deze mensen kan je niet raken via de beugel, ze hebben niets en beseffen goed genoeg hun situatie. Meerderen zijn reeds verschillende malen opgepakt en daar blijft het bij. Bij herhaling het land uitzetten van waar ze komen, leven ze nog met de ouders is dat een gebrek aan opvoeding en ook die dan mee het land uit. Daar voldoende informatie over publiceren en het nieuws zal vlug rond zijn, de rest zal dan wel eens 2x nadenken. Helaas weet justitie niet dergelijk maatregelen in te roepen en…. zal het nog van kwaad naar erger gaan.

  4. De modale burger kan tegenwoordig geen meter verzetten of hij/zij staat wel ergens op beeld via 1 van de 500.000 camera’s die overal geïnstalleerd zijn. Dan kan het toch niet zo moeilijk zijn om dit gespuis op te sporen?

  5. Enkele weken geleden, na de betoging van anti-vaxers, werden tot in de treure beelden getoond van duidelijk herkenbare betogers die door camera’s waren genomen. Er werd door de politie dringend gevraagd om de namen van deze personen te melden indien men ze herkende.
    Gaat men dit nu ook doen of heeft men deze keer geen foto’s ? Of gaat dit alleen als het gaat om witte gezichten en niet als ze wat getint of bruin uitvallen ?

Plaats een reactie

Delen