(Shutterstock)

(Shutterstock)

Binnenland politiek

Vliegtaks zal voor alle vluchten gelden

Belga Press Agency

De vliegtaks die de regering wil invoeren, en die aanvankelijk gericht zou worden op korteafstandsvluchten, zou er uiteindelijk komen voor alle vluchten. Dat schrijven La Libre Belgique en La Dernière Heure vrijdag.

Volgens de kranten zou de taks 10 euro per ticket bedragen als de eindbestemming op minder dan 500 kilometer in vogelvlucht ligt van de luchthaven van vertrek in België. Ze zou 2 euro bedragen als de eindbestemming zich op meer dan 500 kilometer in vogelvlucht bevindt maar binnen de Europese Economische Ruimte. Ligt de bestemming buiten de Europese Economische Ruimte, dan zou de taks 4 euro bedragen. 

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Om u snel de belangrijkste nieuwsfeiten aan te kunnen bieden, neemt PAL NWS dagelijks enkele artikels over van het persagentschap Belga.

2 gedachten over “Vliegtaks zal voor alle vluchten gelden”

  1. Vliegtaks geld NIET voor alle vluchten. In Vilvoorde staan 2 vliegtuigmotoren te draaien om elektriciteit op te wekken, of ze nu vliegen of niet, draaien doen ze toch en vervuilen ook maar wedden dat die geen taks moeten betalen. Typisch belziek, de ene wel en de andere niet, tegen discriminatie zijn en zelf discrimineren.

Plaats een reactie

Delen