Stikstofdecreet ingediend in Vlaams Parlement

Fractieleiders Van Rompuy (cd&v) en Vandaele (N-VA). Photonews

Uncategorized

Vrouw op sporen geduwd in metrostation Rogier in Brussel

Anton Schelfaut

In het Brusselse metrostation Rogier heeft een man vrijdagavond omstreeks 19.45 uur opzettelijk een vrouw op de sporen geduwd. Een aankomende metrotrein kon net op tijd een noodstop maken. Het parket van Brussel onderzoekt de zaak.

An Van Hamme, woordvoerster van de Brusselse vervoersmaatschappij MIVB, bevestigt dat één persoon op de sporen is aangetroffen, maar dat ze snel weer op het perron is geholpen. “De bestuurder remde toen hij de persoon op de sporen zag en stopte op tijd”, legt Van Hamme uit. “De bestuurder heeft zeer goed gereageerd, maar hij is wel in shock en de persoon ook.”

De dader, een vermoedelijk meerderjarige man, sloeg op de vlucht, maar zou later zijn opgepakt. De metrobestuurder gebruikte de noodrem. Het metrostel raakte het slachtoffer niet. Andere passagiers begaven zich vervolgens op de sporen om de vrouw terug op het perron te helpen.

Het metroverkeer was onderbroken tussen de stations Elisabeth en Kunst-Wet tot 20.15 uur.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

3 gedachten over “Vrouw op sporen geduwd in metrostation Rogier in Brussel”

Plaats een reactie

Delen