Russische soldaten op de Krim (Wikimedia)

Russische soldaten op de Krim (Wikimedia)

Uncategorized

VS: “Rusland plant ‘false flag’ om invasie van Oekraïne te rechtvaardigen”

Pieter Van Berkel

Volgens de Verenigde Staten plant Rusland een ‘valse vlag’-operatie om een invasie van buurland Oekraïne te rechtvaardigen. Dat zegt een Amerikaanse functionaris tegen CNN.

Eerder uitte de Oekraïense regering gelijkaardige beschuldigingen. De afgelopen week voerden het Westen en Rusland va-banquediplomatie na de verzameling van duizenden Russische troepen aan de Oekraïense grens. De gesprekken op hoog niveau draaiden tot nu toe op niets uit.

“Rusland legt de basis voor de mogelijkheid om een voorwendsel voor een invasie te verzinnen, onder meer door sabotage-activiteiten en informatie-operaties, door Oekraïne ervan te beschuldigen een op handen zijnde aanval op Russische troepen in Oost-Oekraïne voor te bereiden”, klinkt het. “We hebben informatie die erop wijst dat Rusland al een groep operaties heeft voorbereid om een valse vlagoperatie uit te voeren in Oost-Oekraïne.”

“Russische beïnvloedingsactoren beginnen al met het fabriceren van Oekraïense provocaties in de staats- en sociale media”, zei de functionaris. “Het Russische leger is van plan om met deze activiteiten te beginnen enkele weken voor een militaire invasie, die tussen half januari en half februari zou kunnen beginnen.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

8 gedachten over “VS: “Rusland plant ‘false flag’ om invasie van Oekraïne te rechtvaardigen””

  1. De Russen hebben geleerd van de Nazi-strategie in Polen in 1939.
    Poetin kan de nek zover uitsteken omdat hij weet dat de USA hun geloofwaardigheid ondergraven hebben door Sleepy Joe en zijn kudde Democraten aan de macht te brengen.

  2. Die oorlog zou de V.S. wel “toevallig” goed uitkomen. Dan is Europa verplicht Amerikaans schaliegas af te nemen i.p.v. Russisch gas. Ik denk dat we de false flag dus wel uit een andere hoek mogen verwachten.

  3. Tv held werd president en ging het Donbass probleem in 1 week oplossen. Not! Diezelfde held heeft beslist dat alle mannen én vrouwen vanaf 18j kunnen opgeroepen worden om te strijden. Ze haten hem ondertussen. Poetin overweegt strijdkrachten in Cuba en Venezuela te plaatsen. Poetin wil hiermee aantonen wie de agressor is. Raketten in Oekraïne is een rode lijn. Het westen respecteert zijn eigen gemaakte afspraken niet van het verleden. Afsluiter: waar zitten al de Biden lovers die claimden dat Trump WOIII zou starten? Staatspropaganda fooled them all! En hier staan we nu met dagelijkse anti Russische propaganda in de kranten. Mijn Oekraïnse vrouw spreekt Russisch, geef mij maar een Russisch paspoort, alles beter dan het langzaam verwordend totalitaire westen. Moskou by night is beautiful, kan je niet van Brussel zeggen!

  4. Als Sleepy Joe wil gaan vechten tegen de Russen, stel ik voor dat ze dat in Siberië gaan doen, maar niet hier in Europa. Dan kan hij ondervinden waarom Napoleon en de Nazi’s hun oorlog tegen de Russen verloren zijn.

  5. Het Rusland van Sovjet-KGB-agent POETIN gelijkt met de dag meer en meer op de Sovjet-Unie zaliger. Poetin laat het niet enkel bij nostalgie. Dank zij Stalins collaboratiepact met Hitler (23 augustus 1939), het zgn. Molotov-Ribbentroppact, kon de USSR de Baltische staten en Finland annexeren, die hun onafhankelijkheid veroverden bij de ineenstorting van het Russisch Imperium op het einde van WOI. Als voorwendsel voor de agressie tegen ieder van deze landen, waarvan de USSR de onafhankelijkheid begin der jaren twintig erkend had, gebruikte Stalin valse vlagoperaties: deze kleine landen hadden zogezegd de gigantische USSR aangevallen. Het heldhaftig verzet van de kleine Finse David slaagde er de eerste maanden van de Winteroorlog wel in om de Rode Goliath een gevoelige nederlaag toe te brengen. Hitler had al valse vlagoperaties gebruikt om het Sudetenland te annexeren en Polen aan te vallen.

Plaats een reactie

Delen