Vrije Universiteit Brussel Brussels Belgium JULY 15 2019 pict. by Christophe Licoppe © Photo News

Vrije Universiteit Brussel Brussels Belgium JULY 15 2019 pict. by Christophe Licoppe © Photo News * Vrije Universiteit Brussel Brussels Belgium JULY 15 2019 pict. by Christophe Licoppe © Photo News

Uncategorized

VUB zet professor aan deur na meldingen seksueel wangedrag

Maarten Sirre

De Vrije Universiteit Brussel stopt de samenwerking met één van haar professoren. Dit na verschillende meldingen van grensoverschrijdend gedrag, daterend van 2020. Na een intern onderzoek werd eind vorig jaar dan beslist hem uit zijn functie te ontheffen. De professor, wiens naam niet genoemd wordt door de VUB noch de grote kranten, ontkent dat hij ontslagen is.

De VUB laat weten dat het ontslag dateert van eind vorig jaar. Er ging een intern onderzoek aan vooraf ten gevolge van verschillende meldingen die in 2020 gedaan werden. “Deze klachten werden zeer ernstig genomen, want voor dergelijk gedrag is er aan de VUB geen plaats.” Aldus de universiteit. Over de aard van de gepleegde feiten en wie er betrokken was, wil de VUB niks zeggen. Dit zogezegd”in het belang van de rechten en privacy van alle betrokkenen.”

De professor ontkent en beweert

De professor ontkent dat het gaat om een ontslag in een reactie aan De Morgen. De samenwerking werd “in onderlinge bijeenkomst beëindigd.” Verder wenst hij er niet op in te gaan. “Ik heb met de VUB een dading afgesloten om niet te communiceren over de zaak“. Ondanks die afspraak gaat de anonieme beschuldigde toch verder om te beweren dat er meer aan de hand zou zijn. “De faculteit verkeerde in een crisis. Er moesten jobs sneuvelen vanwege besparingen. Geen van mijn collega’s kon nog met elkaar door dezelfde deur. En die zaak is nu dus volledig ontspoord. Ik heb een hels jaar achter de rug, maar nu zit ik op de bodem.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




3 gedachten over “VUB zet professor aan deur na meldingen seksueel wangedrag”

  1. Universiteiten, kweekbodem voor poco- en woke-geëngageerden en van handtastelijken in alle kleuren en geuren.
    Hier worden de elites gevormd, waaronder zij die het klootjesvolk zullen ‘leiden’.

  2. moesten alle vrouwen vertrekken uit hun positie,, die zich hebben laten bepotelen of het bed hebben gedeeld met hun mannelijke overste,dan zouden er zeer veel vacatures bijkomen.Nu komen klagen is laf,eerst plezier maken en nu het mes in de rug steken.Vriuwen zijn veel gevaarlijker dan mannen,subtieler,geslepener maar zo lief meneer.

  3. De VUB heeft een “dading” afgesloten met de prof.
    Bedoeling was blijkbaar alles in de doofpot te stoppen en vooral de rector buiten schot te laten.
    Carolien Pauwels is de chouchou van de progressieven en dus maakt zij geen fouten.

Plaats een reactie

Delen