Geert Wilders (PVV) in de Tweede Kamer. © Niels Wenstedt 47861736_BSR_AGENCY /Orange Pictures/Photo News

Geert Wilders (PVV) in de Tweede Kamer. © Niels Wenstedt 47861736_BSR_AGENCY /Orange Pictures/Photo News

Uncategorized

VVD-medewerkster met terroristisch verleden legt functie neer, na kritiek van Wilders

Maarten Sirre

VVD-tafelvoorzitter Soumaya Sahla legt haar functie neer. Dit nadat er heftige commotie ontstond vanuit de PVV-fractie van Geert Wilders. Sahla was namelijk lid van de ‘Hofstadgroep’, een jihadistische groepering waar de moordenaar van Theo van Gogh ook lid van was. Ze werd in 2014 nog veroordeeld wegens illegaal wapenbezit en lidmaatschap van een terroristische organisatie.

Soumaya Sahla was tafelvoorzitter bij de partij van premier Rutte rond het thema terrorisme en radicalisering. Ze zou afstand hebben genomen van haar oude, jihadistische gedachtegoed en zich tijdens haar studie politicologie hebben ontpopt als een liberaal. Onder het mentorschap van oud-VVD-prominent Frits Bolkestein groeide ze uit tot adviseur rond thema’s als terrorisme.

Wilders als doelwit

Sahla werd in 2005 opgepakt. In haar auto bevond zich toen een vuurwapen. Ze ging in hoger beroep na haar veroordeling, maar werd schuldig bevonden aan nog een extra feit. Ze zou namelijk van plan zijn geweest om moordaanslagen te plegen op politici, waaronder Geert Wilders. Uit haar groep kwam ook Mohammed Bouyeri, die in 2004 de columnist Theo van Gogh had vermoord.

Wilders maakte er dan ook een punt van dat ze moest worden ontslagen in het belang van onder andere zijn persoonlijke veiligheid. Ze heeft als gevolg van de ontstane commotie zelf haar functie dan maar neergelegd. VVD-voorzitter Onno Hoes is hiermee tevreden, ze mag volgens hem dus ook gerust lid blijven van de rechts-liberale partij. De PVV van Wilders eist echter dat ze ook uit de VVD zelf wordt gezet.

Geweerd van het Binnenhof

Soumaya Sahla was sowieso niet welkom binnen de Tweede Kamer volgens de VVD-fractie. Drie jaar geleden zou de partij dat al hebben verklaard. Ze mocht wel haar functie als tafelvoorzitter uitoefenen in samenwerking met haar mentor Frits Bolkestein. De familie van Bolkestein zou echter ook vragen hebben rond de relatie tussen hem en Sahla. Femke Boersma, Bolkestein zijn echtgenote stoorde zich blijkbaar regelmatig aan hoe haar man Sahla behandelde.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




6 gedachten over “VVD-medewerkster met terroristisch verleden legt functie neer, na kritiek van Wilders”

  1. VVD is even rechts-liberaal als open BLD!
    Ook in coalitie voor Rutte zijn PM postje, met allemaal linkse minipartijtjes en bijgevolg een beleid waar Liberalen zich omdraaien in hun graf!!! Sociaal, economisch WANBELEID dat zijn weerga niet kent!

Plaats een reactie

Delen