Ned Price (Wikimedia)

Ned Price (Wikimedia)

Uncategorized

Washington belooft “stevige reactie” als Wit-Rusland Moskou helpt met inval in Oekraïne

Belga Press Agency

De Verenigde Staten hebben dreigen ermee “snel en hard” te reageren tegen Wit-Rusland als het land Rusland zou toestaan zijn grondgebied te gebruiken om Oekraïne aan te vallen.

“Net zoals we Rusland duidelijk hebben gemaakt dat het een hoge prijs zal betalen voor een invasie, hebben we de afgelopen dagen ook Wit-Rusland gewaarschuwd dat te maken krijgt met snelle en stevige sancties als het toestaat dat het grondgebied wordt gebruikt voor een aanval op Oekraïne”, aldus Ned Price, de Amerikaanse diplomatieke woordvoerder. 

“Indien een invasie vanuit Wit-Rusland zou beginnen, als Russische soldaten permanent op Wit-Russisch grondgebied zouden worden gestationeerd, kan de NAVO ook haar houding in de aan Wit-Rusland grenzende landen herzien”, waarschuwde hij verder. 

Vorige week, te midden van de impasse met Moskou, drukten de VS al hun bezorgdheid uit over een voorgestelde grondwetshervorming in Wit-Rusland, die de inzet van Russische kernwapens in het aan Oekraïne en Polen grenzende land mogelijk zou maken. 

Amerikaanse functionarissen meldden eerder ook al dat de door Wit-Rusland aangekondigde Russisch-Wit-Russische militaire oefeningen “veel verder gingen dan normaal” en een voorbode konden zijn van een permanente Russische aanwezigheid in de voormalige Sovjetrepubliek, nog steeds een van de nauwste bondgenoten van Moskou.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Om u snel de belangrijkste nieuwsfeiten aan te kunnen bieden, neemt PAL NWS dagelijks enkele artikels over van het persagentschap Belga.

4 gedachten over “Washington belooft “stevige reactie” als Wit-Rusland Moskou helpt met inval in Oekraïne”

  1. De Amerikanen zijn nog maar pas weg uit Afghanistan en ze zoeken al een andere broeihaard om zich te gaan bemoeien en te gaan vechten. Ze zouden beter hun eigen zaken eens op orde zetten.

  2. Washington anno 2022 bedreigt Wit-Rusland en Rusland en evenaart minstens Hitler in 1939 met het bedreigen van de vrede. Na Napoleon, Hitler nu ook Joe Biden. Het vuurwerk waarover Joe beschikt zal de verschrikkingen van WO 1 en 2 overtreffen. Weinigen zullen het kunnen navertellen. Amerika steek die gek in de gevangenis.

Plaats een reactie

Delen