Bert Anciaux over het vertrek van Ahidar uit Vooruit: “Reactie van partij op uitspraken over Gaza was niet oké”

Bert Anciaux en Fouad Ahidar tijdens een 1 meiviering in 2014. Belga

Uncategorized

Westen belooft “onvoorwaardelijke steun” aan Oekraïne

Redactie PAL

Joe Biden, president van de Verenigde Staten, heeft samen met de leiders van enkele Europese landen aangekondigd dat Oekraïne onvoorwaardelijk gesteund zal worden. Daarnaast benadrukten ze nogmaals de zware gevolgen voor Rusland indien die het land toch zouden binnenvallen.

Gisteren vond topoverleg plaats tussen de Verenigde Staten en Europa. Joe Biden had namelijk een virtueel gesprek met Ursula von der Leyen, voorzitter van de Europese Commissie, Raadsvoorzitter Charles Michel, de Franse president Emmanuel Macron, Duits bondskanselier Olaf Scholz, Italiaans premier Mario Draghi, NAVO-baas Jens Stoltenberg, Pools president Andrzej Duda en Brits premier Boris Johnson. Na afloop van het overleg was Biden verheugd en stelde dat er “totale eensgezindheid” was tussen de VS en Europa.

Aansluitend op dit overleg werd een boodschap naar Rusland gestuurd, waarin men Poetin aanspoorde op stappen te zetten naar de-escalatie van de situatie. Omdat een gewapend conflict in alle geval vermeden moet worden herhaalden de leiders ook dat ze bereid zijn om tot een diplomatieke oplossing te komen. Dat moet de veiligheid en stabiliteit in Europa ten goede komen.

Troepenverzameling gaat verder

Ondertussen blijft Rusland wel nieuwe troepen verzamelen aan de Oekraïense grens. Dat is niet naar de zin van de NAVO. Hoewel Oekraïne zelf geen lid is – de potentiële toetreding van Oekraïne is één van de elementen die dit conflict hebben veroorzaakt – voelen naburige NATO-landen zich wel bedreigd door de acties van Rusland. Daarom heeft het Amerikaanse ministerie van Defensie reeds 8.500 soldaten in hoogste staat van paraatheid geplaatst. Deze zouden onmiddellijk naar Europa kunnen vertrekken indien het nodig zou zijn. Daarnaast sluit het Pentagon niet uit dat troepen die zich al in Europa bevinden eventueel naar het Oosten gestuurd kunnen worden.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




10 gedachten over “Westen belooft “onvoorwaardelijke steun” aan Oekraïne”

  1. waarom wil oekraïne per se in de Navo en in de EU.Het maakt deel uit van Rusland.Zeg tegen Poetin dat oekraïne niet in de Navo noch in de EU komt en het probleem is opgelost.

  2. Amerikanen (Joe Biden) en de onvermijdelijke EU met de Belgische Wehrmacht kijken uit naar een derde wereldoorlog al dan niet met kernwapens? Collectieve zelfmoord. Tabula rasa met België, EU en de USA. Ambiance verzekerd. Uiteraard gaan die criminelen het volk geen inspraak verlenen over hun zelfmoordplannen. Twee wereldoorlogen was dus niet genoeg. Misschien lukt het deze keer niet, maar wees gerust de politieke wil is aanwezig om de fatale stap te zetten. Quid Rusland? De NAVO provocaties voorspellen niets goeds. 75 jaar zonder wereldoorlog voor de NAVO en Joe Biden een saaie boel.
    En in België een admiraal die staat te poppelen om de Belgische vloot naar de Oostzee te sturen. Duitsland maakt zich opnieuw klaar voor het Oostfront.

  3. Wat heeft Rusland precies misdaan ? Wat is de misdaad waarvan Rusland beschuldigd wordt ? Dat ze troepen samentrekken in hun eigen land ? Mag dat niet ? NATO landen doen dat elke week ! En waarom was Belgie zo haastig om officieel te verklaren dat ze zullen deelnemen aan NATO acties in Ukraïne ? Kroatië heeft vanmorgen verklaard dat als de NATO in actie komt in Ukraïne, dat Kroatië dan uit de NATO stapt.

  4. Correct. Het is nooit anders geweest in de USA. Buitenlandse oorlogen uitlokken/deelnemen om binnenlandse problemen te verdoezelen. Charles De Gaulle vatte het kort samen als “des Raisons d’Etat”. Uiteraard met de ruggensteun van sponsoren in Wall Street. WO2 was dan ook een lucratieve business voor de oorlogsbaronnen en bankiers. Wat mij blijft verbazen dat mensen niet betogen tegen deelname aan de oorlog. Dus nog liever sterven om derden rijk te maken? IK zal het mensdom dan ook nooit begrijpen.

Plaats een reactie

Delen