167.000 Vlamingen hebben recht op terugvordering boete autokeuring

Autokeuring. Photonews

Uncategorized

Weyts breekt lans voor minister-president Jambon: “Geen optie om hem te vervangen”

Anton Schelfaut

In De Ochtend op Radio 1 heeft Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) een lans gebroken voor partijgenoot en Vlaams minister-president Jan Jambon. Voor Weyts is het “geen optie” om Jambon te vervangen.

De kritiek op minister-president Jambon, die van de aardbodem verdween nadat de Raad van State de sluiting van de cultuursector terugdraaide, blijft aanzwellen. “Ik denk dat hij een ondankbare job heeft”, oordeelt Weyts. “Als politicus maken we het allemaal wel eens mee, dat je alle zonden van Israël over je heen krijgt en je niets goed kan doen. De kritiek op Jambon gaat soms veel te ver en is oneerlijk.”

“Ik denk dat de minister-president het maximaal mogelijke doet en dat hij zijn job uitstekend uitvoert”, vervolgt Weyts. “Onder de waterlijn houdt hij geregeld overleg en ik zie en hoor hem ook regelmatig.”

Volgens Weyts ligt er geen plan op tafel om Jambon te vervangen, zoals in de wandelgangen wordt gefluisterd. “Dat is geen optie. We moeten elkaar steunen, ook in barre tijden. Dat doe ik en zal ik ook blijven doen”, besluit hij.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

4 gedachten over “Weyts breekt lans voor minister-president Jambon: “Geen optie om hem te vervangen””

  1. Jambon heeft minstens de perceptie tegen. Zijn eerste vergissing was toch wel de opstandige culturo’s, waar voor zijn partij toch al niets te rapen valt, meteen op hun wenken te bedienen en subsidies voor hen te ‘vinden’. Dat hij met alle zonden van Israël beladen wordt en hierdoor de federale regering uit de wind wordt gezet zal de vivaldioten een genoegen zijn.

    Het siert Weyts dat hij het voor hem opneemt, maar niets belet toch dat Jambon wat fermer naar buiten komt.

    Als er al een vervanging in de Vlaamse regering moet komen begint men best bij een andere partij.

  2. Open vld ministers horen duidelijk niet thuis in de Vlaamse politiek. Zij werken Vlaamse volk en geïntegreerde nieuwe Vlamingen tegen. Nederlandstalige taal moet in gans Vlaanderen en Brussel gerespecteerd en opgewaardeerd worden. Stop WOKE cultuur.en Vlamingenhaat. Taalfaciliteiten afschaffen en Brussels gewest opdoeken. Alle politieke macht terug aan Vlaamse gewest en Waalse gewest geven met wederzijds respect, complementair werken met begrip voor min en pluspunten regio’s .

Plaats een reactie

Delen