Eric Zemmour (Photonews)

Eric Zemmour (Photonews)

Uncategorized

Zemmour krijgt 10.000 euro boete wegens ‘aanzetten tot haat’ na uitspraken over minderjarige migranten

Pieter Van Berkel

De rechtse presidentskandidaat Eric Zemmour is door de Parijse strafrechtbank veroordeeld tot 10.000 euro boeten wegens aanzetten tot haat. Aanleiding zijn uitspraken over minderjarige migranten die de toenmalige opiniemaker in 2020 deed op de nieuwszender CNews.

Zemmour omschreef niet-begeleide minderjarige migranten als “dieven”, “moordenaars”, “verkrachters”. “Het is een permanente invasie”, “het is een probleem van het immigratiebeleid”, zei Zemmour op CNews, waar hij tpen optrad als columnist.

“Dit is een belangrijke beslissing omdat achter dit mediaproject een politiek project schuilgaat, een project van haat dat de neiging heeft mensen te stigmatiseren vanwege hun afkomst, hun religie, hun ras”, zegt advocaat Arié Alimi, die optrad namens de Ligue des droits de l’Homme (LDH).

Naast LDH hadden een dertigtal verenigingen, waaronder SOS Racisme, Licra en een twintigtal departementale raden, zich aangesloten bij de rechtszaak.

Zemmour: “Ideologische en domme veroordeling”

Olivier Pardo, de advocaat van Zemmour, kondigt aan dat hij in beroep gaat. In een verklaring noemt de presidentskandidaat de uitspraak een “ideologische en domme veroordeling”.

“Wij willen dat er een einde komt aan dit systeem, dat de vrijheid van meningsuiting en het democratisch debat elke dag strakker aan banden legt”, klinkt het. “Dit systeem produceert op industriële wijze opiniedelicten. Het is dringend noodzakelijk de ideologie uit de rechtbanken te verdrijven. Gerechtigheid moet weer Gerechtigheid worden.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

15 gedachten over “Zemmour krijgt 10.000 euro boete wegens ‘aanzetten tot haat’ na uitspraken over minderjarige migranten”

  1. Bewijs nummer 999999999999999999999999 dat het Links-Liberale PoCo-Loge Repressie apparaat als enige waar doel heeft Oppositie te wurgen. Ook blijkbaar bij onze zuiderburen

  2. Hetzelfde verhaal als destijds met het Vlaams Blok: het VB is destijds veroordeeld wegens “aanzetten tot haat en racisme”, niet omdat ze gelogen hebben maar omdat ze de ongemakkelijke waarheid te nadrukkelijk aanklaagden en te dikwijls herhaalden. De Gentse (toevallig?) rechter kon ze op geen enkele leugen betrappen en gebruikte dan maar de juridische passe-partout van aanzetten tot haat en racisme.

  3. De activistische rechters wanen zich goden, hoog boven het rechtse plebs verheven op hun troon.
    Indien de politiekers hier geen paal en perk aan stellen zal de bevolking het moeten doen.
    De uitspraak van een rechter tot maat van alle dingen uitroepen voedt de polarisatie en moet zijn tijd gehad hebben.

  4. Het typeert Frankrijk, het typeert heel het westen vandaag: er is meer verontwaardiging over een commentator die iets te enthousiast de waarheid zegt, dan over de duizenden slachtoffers van geweld en seksuele misdrijven die het gevolg zijn van een naïeve immigratiepolitiek.
    Eric Zemmour beschreef de opstand “gele vesten” als het resultaat van de “wanhoop van mensen die zich vernedert, vergeten en van hun eigen land beroofd voelen door de beslissingen van een minachtende kaste”.
    Zemmour zei terecht: Il y a une volonté de détruire l’histoire d’un peuple, d’une civilisation pour l’éradiquer et la remplacer. Ondertussen hoorden we de grootste onzin in de Zevende Dag:” Zwarten kunnen niet racistisch zijn”.?! Vertel dat maar eens aan de Tutsi’s in Rwanda…

  5. Niet “toevallig” in Gent, aangekondigd door Guy V. uit G. trawant in het complot van het anti-VB “politiek proces” , terminologie van Paul Pataer, toenmalig voorzitter van die “Linkse Liga vd Rechten vd Linkse Mens” die één der eisers was in dat politiek proces

  6. Pure propaganda voor Eric Zemmour. Op die manier zal hij nog Macron verslaan wat in de huidige omstandigheden een koud kunstje is geworden. Vlaanderen wenst je veel sukses. Vivaldisten staan aan de andere kant van de geschiedenis!

Plaats een reactie

Delen