Foto Shutterstock.

Foto Shutterstock.

Uncategorized

13 personen opgepakt in regio Antwerpen na huiszoekingen in terreurdossier

Ruben Notteboom

De federale gerechtelijke politie is deze ochtend binnengevallen in 13 huizen in het kader van een terrorismedossier. Daarbij zijn 13 mensen gearresteerd. De verdachten werden opgepakt op verdenking van deelname aan activiteiten van terreurgroepen.

Er namen ongeveer 100 agenten deel aan deze operatie. De federale gerechtelijke politie ging snel en grootschalig te werk. 13 adressen werden geviseerd en 13 verdachten werden aangehouden.

Operatie in Antwerpen verliep zonder incidenten

De operatie kwam tot een goed einde en verliep zonder incidenten. De politie viseerde een groep in het salafistisch jihadistisch milieu. Door de invallen en arrestaties hoopt de politie een beter beeld te krijgen over hun activiteiten.

Volgens de VRT vonden de huiszoekingen plaats in Hoboken en Borsbeek. De federale overheidsdienst Justitie zou zeer snel hebben kunnen ingrijpen waardoor de groep zich nog in een vroeg stadium bevond.

Verdachten worden voorgeleid bij onderzoeksrechter

Zo had de terreurgroep nog geen concrete plannen of doelwitten opgesteld. De groep zou wel van plan geweest zijn iets te doen, maar wat wisten ze zelf nog niet. De 13 gearresteerde verdachten zullen vandaag voor de onderzoeksrechter moeten verschijnen.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Ruben Notteboom (°1998, Eeklo) is afgestudeerd als master tolk aan de Universiteit Gent en zit momenteel in zijn tweede master Internationale Betrekkingen en Diplomatie aan de Universiteit Antwerpen.

2 gedachten over “13 personen opgepakt in regio Antwerpen na huiszoekingen in terreurdossier”

Plaats een reactie

Delen