Foto Shutterstock.

Foto Shutterstock.

Uncategorized

8 van 13 gearresteerde verdachten in terreurdossier aangehouden, 5 voorwaardelijk vrij

Ruben Notteboom

De onderzoeksrechter heeft acht van de dertien gearresteerde verdachten laten aanhouden in het kader van een terreuronderzoek. De verdachten werden dinsdag gearresteerd tijdens dertien huiszoekingen in de regio Antwerpen. Vijf van hen zijn voorwaardelijk vrij.

Dinsdag vielen ongeveer 100 agenten van de federale gerechtelijke politie binnen in dertien huizen in het kader van een terrorismedossier. 13 verdachten werden aangehouden op verdenking van deelname aan terreuractiviteiten. Het zou gaan om een nieuwe groep binnen het salafistisch jihadistisch milieu. De groep wilde aanslagen plegen, maar concrete plannen en doelwitten waren er nog niet.

De politie wilde met de actie vooral meer inzicht krijgen in de activiteiten van de nieuwe groepering. Acht van de dertien gearresteerden zijn nu aangehouden en vijf anderen zijn vrij onder voorwaarden. Door het snelle optreden van de politie werd de groep in de kiem gesmoord. De verdachten hadden banden met IS.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Ruben Notteboom (°1998, Eeklo) is afgestudeerd als master tolk aan de Universiteit Gent en zit momenteel in zijn tweede master Internationale Betrekkingen en Diplomatie aan de Universiteit Antwerpen.

2 gedachten over “8 van 13 gearresteerde verdachten in terreurdossier aangehouden, 5 voorwaardelijk vrij”

Plaats een reactie

Delen