Antwerpen: actievoerders die verkeer blokkeerden aangehouden | PAL X

Het vijftal werd bestuurlijk aangehouden. Bron: Twitter politie Antwerpen

Cultuuroorlog

Adele onder vuur omdat ze “graag een vrouw is”

Redactie PAL

Zangeres Adele wordt op sociale media onder vuur genomen omdat ze op twee verschillende prijsuitreikingen de nadruk gelegd heeft op het feit dat ze graag een vrouw is. Aanleiding voor de uitspraak was het feit dat de Brit Awards nu genderneutraal zijn. Toch komt Adele momenteel niet terug op haar uitspraak.

Voor de 42ste keer werden de Brit Award uitgereikt, al was het de eerste keer dat het evenement genderneutraal werd georganiseerd. Concreet werd er dus geen onderscheid meer gemaakt in de prijzen voor mannen en vrouwen. Hoewel ongetwijfeld het idee heerste dat dit tot overwegend positieve reacties zou leiden, lag de realiteit toch wat anders.

Er was onder andere kritiek op het feit dat het onderscheid in prijzen voor mannen en vrouwen destijds in het leven geroepen is om discriminatie van vrouwelijke artiesten tegen te gaan. Het feit dan Adele nu verkozen is als ‘artiest van het jaar’ zou er volgens sommigen mee te maken hebben dat er heel wat commentaar zou gekomen zijn op de organisatie indien een man met de prijs aan de haal ging.

Ook Adele zelf leek geen voorstander te zijn van de veranderingen. Toen ze het podium betrad om haar prijs in ontvangst te nemen, legde ze in haar speech de nadruk op het feit dat ze het zelf fantastisch vindt om een vrouw te zijn. “Ik begrijp dat de naam van deze award veranderd is, maar ik hou er gewoon echt van om een vrouw te zijn.”, aldus de zangeres. “Ik ben echt trots op ons!” Haar boodschap werd op dat moment alleszins op applaus onthaald.

https://twitter.com/tvmourn/status/1491168547477016576

Mikpunt van kritiek

Die positieve reacties bleven echter niet duren, en online kwam al vlug een golf van kritiek Adele’s kant op. “Wie had gedacht dat Adele een transfoob zou zijn en haar platform zou gebruiken om de transgender-community te breken.”, klinkt het onder andere. Iemand anders zegt nog dat “al het respect voor Adele nu wel weg is.”

Er waren echter ook mensen die het opnamen voor de Britse. Zo stelt Sonia Poulton, journaliste voor RT, dat deze heisa tekenend is voor de maatschappij waarin we vandaag leven. “Wanneer een man zegt dat hij graag een vrouw is, dan krijgt hij applaus voor zijn progressiviteit. Wanneer een vrouw echter zegt dat ze graag een vrouw is, dan zijn mensen op hun tenen getrapt.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




11 gedachten over “Adele onder vuur omdat ze “graag een vrouw is””

  1. Zo ver zijn we al gekomen dat de vrije meningsuiting al beknot word omdat je zegt dat je bent wie je bent; uiteindelijk zal heel deze dwaze woke hysterie tegen zich zelf keren. Zijn er dan echt zoveel idioten in onze maatschappij, we hebben ze toch alle kansen gegeven. Ik wil hun reactie eens zien als mohamed in een boerka of mini rok komt opdagen, eens zien of dan nog woke zijn want ze doen het in hun broek voor de islam, want dan telt woke niet, ze zouden hun keeltje eens kunnen over snijden, als dat niet woke is?

  2. Iedereen mag zichzelf zijn, zolang het/hun maar deel uitmaakt van het rariteitenkabinet van het lgtbq-alfabet. Maar een binair persoon mag dat blijkbaar niet. Wanneer maken we eens komaf met die nonsens. In ieder geval, op wat men noemt de traditionele partijen moet men niet meer stemmen. Eigenlijk blijft er nog maar 1 rebelse partij meer over. Ik ga voor de rebellie.

  3. Dat genderneutraal gedoe daar doe ik gewoon niet aan mee. Er zijn mannen en vrouwen. Iets anders bestaat niet.
    Het getuigt zelfs van een decadente hooghartigheid te denken dat de mensheid in staat is iemand van geslacht te kunnen veranderen. Niet dus. Kinderen baren en zogen dat kan enkel een vrouwelijk dier. Daar hoort ook de mens bij.

  4. Diegenen die daar lastig om zijn , omdat een vrouw graag een vrouw is , moeten dringend leren leven in plaats van anderen te verbieden normaal te leven . Proficiat dat ze haar woorden niet terugneemt .

Plaats een reactie

Delen