Amerikaanse regering geeft nieuwe richtlijnen in geval van nucleaire oorlog: "Mondmasker dragen en afstand houden"

Amerikaans president Joe Biden. Shutterstock

Uncategorized

Amerikaanse regering geeft nieuwe richtlijnen in geval van nucleaire oorlog: “Mondmasker dragen en afstand houden”

Carl Deconinck

De nieuwe richtlijnen van het Centers for Disease Control and Prevention (CDC), de Amerikaanse overheidsinstelling die zich bezighoudt met het opsporen, behandelen en voorkomen van ziektes, zorgen voor deining. De regering van Joe Biden wil dat na een nucleaire holocaust iedereen voldoende afstand houdt en een mondmasker draagt.

De richtlijnen werden enkele dagen geleden bijgewerkt. Dat lijkt nodig nu de spanningen tussen het Westen en Rusland steeds hoger oplopen. Poetin beval zelfs om de Russische kernwapens in staat van paraatheid te brengen. De linkse Amerikaanse regering maakte daarbij wel enkele vreemde aanpassingen. Iedereen denkt bij het gebruik van atoombommen in eerste instantie aan sterven en in tweede instantie aan de gevolgen van straling en kanker, maar de Biden-regering denkt klaarblijkelijk aan iets anders.

Het coronavirus lijkt volgens de regering een belangrijke rol te zullen blijven spelen in de postapocalyptische, nucleaire ruïnes waarin we ons na een kernoorlog zullen bevinden. Hoewel de omikronvariant intussen minder dodelijk is dan de seizoensgriep, is een van de eerste aanbevelingen van het CDC dat mensen afstand moeten houden van elkaar en een mondmasker moeten dragen.

Op internet reageren de mensen vol ongeloof op de aanpassingen. Er komen heel wat cynische reacties. Zo zegt iemand te vrezen dat de coronacijfers helemaal de hoogte zullen ingaan na een kernoorlog. Een andere gebruiker vreest dat de doden door de ontploffing wel eens als coronadoden zouden kunnen worden geteld.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Carl Deconinck (°1985, Ieper) behaalde een master in Politieke Wetenschappen aan de UGent. Carl richt zich vooral op de Belgische en Amerikaanse politiek. Rum- en boekliefhebber.

12 gedachten over “Amerikaanse regering geeft nieuwe richtlijnen in geval van nucleaire oorlog: “Mondmasker dragen en afstand houden””

  1. Is niet meer dan een testje om even te controleren hoe ver het werkelijk staat met de algemene gekmaking der bevolking. Geloof me vrij: het staat er al héél ver mee. Misschien zelfs ver genoeg om meteen maar door te pakken naar fase 3 van het scenario. Verzamelen van correcte volgers (slaven) in 1 groot hok en twijfelaars in een ander hok, bommetje op het ene hok (u mag raden hetwelke) en het resultaat is een plotse merkelijke stijging van het aantal brave burgers die mooi in het gelid dagelijks hun nikkel willen afdraaien in ruil voor jaarlijks wat meer armoede.

  2. Nog wat langer naar de unief gaan zou ik zeggen.Het probleem van veel mensen is dat hoe hoger het IQ hoe dommer! De eenvoud van het leven is gewoon weg! Zulke mensen zouden vooraleer ze in de politiek stappen eens een deftige opleiding moeten krijgen! Iedereen kan eens een uitschuiver maken maar volgens mij zijn dit bij de heersende linkse kaste schering en inslag.Eens bij een oude boer beginnen op het land gaan werken dan kom je in contact met de dieren en de grond.Ik denk dat zij het verschil verschil tussen een koe en stier niet eens kennen.Enkel hun grote boekenkast met hun laptop en pc kennen ze.Pff..

Plaats een reactie

Delen