Katholiek onderwijs tevreden met vernietiging eindtermen: "Belangrijke uitspraak voor vrijheid van onderwijs"

Lieven Boeve. Photo News

Uncategorized

Amerikaanse ziekenhuizen moeten coronadoden niet langer registreren

Redactie PAL

Vanaf deze week moeten Amerikaanse ziekenhuizen het aantal coronadoden niet meer doorgeven aan de overheid. Dat brengt Breitbart. Het zullen de lijkschouwers zijn die vanaf nu de cijfers zullen doorgeven, al stoot de beleidswijziging ook op kritiek.

Ziekenhuizen in de Verenigde Staten zullen vanaf deze week geen cijfers meer moeten doorgeven aan de overheid voor wat betreft het aantal sterfgevallen door het coronavirus. In de toekomst zal de federale regering de dodentol van het coronavirus immers verkrijgen van de ‘Centers for Disease Control’ of CDC, die de gegevens per staat verzamelt op basis van rapporten van lijkschouwers en medische onderzoekers.

Deze keuze stuit echter op kritiek van ambtenaren bij het ministerie van Gezondheid, die de wijziging “onbegrijpelijk” vinden. “Sterfgevallen worden gerapporteerd door de provincies en staten, maar het proces is erg traag en veel lijkschouwers willen COVID eigenlijk niet aanvoeren als de oorzaak van het overlijden. Ziekenhuizen vertrouwen daarentegen op diagnoses.” Volgens de ambtenaar is de rapportering door de ziekenhuizen dus veel accurater. “Het is de enige consistente, betrouwbare en bruikbare dataset op federaal niveau,” stelt hij.

Nancy Foster, vice-president van de ‘American Hospital Association’, denkt daar echter anders over en beweert dat de CDC meer accurate informatie verschaft door ook sterfgevallen aan corona buiten het ziekenhuis op te nemen. “Hoewel het waarschijnlijk is dat de meeste mensen die sterven aan COVID dat doen in het ziekenhuis, sterven sommigen thuis, in een verpleeghuis, of elders.”, aldus Foster.

Meer doden dan onder Trump

Er wordt zich in de Verenigde Staten echter ook luidop de vraag gesteld of de beleidswijziging niets te maken heeft met de dramatische cijfers die president Biden moet voorleggen wanneer het op coronadoden aankomt. Het dodental onder de regering van Biden zal binnenkort het dodental overtreffen dat werd geregistreerd onder voormalig president Donald Trump, en dat in minder tijd – ondanks het feit dat er nu vaccins beschikbaar zijn.

Tijdens het laatste presidentiële debat tussen Trump en Biden op 22 oktober 2020, drong Biden erop aan dat “iedereen die verantwoordelijk is voor zoveel doden” – wat op dat moment rond de 220.000 lag – “niet aan kan blijven als president van de Verenigde Staten.” Die uitspraak kan Biden nu schaden. Op het moment dat hij president werd, waren er reeds 396.442 Amerikanen overleden aan het virus. Op dit moment, zo’n 12 maanden later, staat dat cijfer op 775.397.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Plaats een reactie

Delen