Uncategorized

Australische cijfers: 90 procent Coviddoden had onderliggende aandoening

Carl Deconinck

Cijfers van het Australian Bureau of Statistics wijzen erop dat meer dan 90 procent van alle Australische mensen die stierven aan Covid-19 een onderliggende aandoening had. Dat schrijft Sky News Australië.

In Australië stierven sinds het begin van de pandemie 2.639 miljoen mensen aan corona. Goed voor ongeveer één procent van het totaal aantal doden in die periode. Nieuwe data van the Australian Bureau of Statistics heeft recent in verder detail cijfers vrijgegeven. De meeste van die coviddoden (91,4 procent) had namelijk minstens één onderliggende aandoening naast corona. Gemiddeld kampten mensen die het virus niet overleefden aan 2,7 bijkomende onderliggende aandoeningen.

Het is al langer bekend dat mensen met voorgaande klachten meer kans hebben zwaarder geveld te worden door Covid-19. Hoewel die voorafgaande aandoeningen het virus niet veroorzaken, zorgen ze wel voor een bijkomend risico. Hart-en vaatziekten bleken hierbij de grootste boosdoener, naast dementie. Toch was bij de meeste mensen het coronavirus effectief de aandoening waar ze aan stierven, schrijft het ABS. Ook bij een oudere leeftijd ziet het statistiekenbureau een groter risico tot overlijden, iets wat al langer geweten was.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Carl Deconinck (°1985, Ieper) behaalde een master in Politieke Wetenschappen aan de UGent. Carl richt zich vooral op de Belgische en Amerikaanse politiek. Rum- en boekliefhebber.

8 gedachten over “Australische cijfers: 90 procent Coviddoden had onderliggende aandoening”

  1. Ik heb het filmpje gezien van Sky News.

    De essentie ontbreekt hier mijn inziens:

    Uiteindelijk bleken er dus iets minder dan 90 mensen gestorven te zijn aan covid alleen op een periode van ongeveer 2 jaar in heel Australië!

    Vooral blijven volhouden dat het een pandemie is…

  2. Uiteraard. Dat was/is hier ook zo. Maar leven moet eindeloos gerekt worden, ook al is dat volstrekt onmenselijk. Zo zitten we in elkaar. Het leven zo lang mogelijk rekken. Ik wil deze onmenselijkheid niet. Ik hoop op tijd hier afscheid te kunnen nemen in volle bewustzijn en zonder al te veel beslag op onze verzorgingssector.

Plaats een reactie

Delen